Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Machovský pustil kuriózní gól přes celé hřiště. Sparta prohrála 1:5

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili ve 40. kole extraligy na ledě Sparty 5:1. Porazili ji potřetí v sezoně po dvou domácích výhrách. Pod čtvrtý triumf Motoru z posledních pěti zápasů se třemi body za dvě branky a asistenci podepsal Lukáš Pech, který se díky součtu 250 branek v domácí nejvyšší soutěže a reprezentaci stal 72. členem Klubu hokejových střelců deníku Sport. Dva body (1+1) zaznamenal útočník Pražanů Zdeněk Doležal, který v Motoru hostuje ze Sparty. Jihočeši se posunuli na osmé místo tabulky, sparťané klesli na desátou pozici.

Neproměněné šance

Před úvodní buly Sparta ocenila útočníka Formana, který v jejím dresu jako 13. hráč v klubové historii nastoupil do 500. zápasu. Domácí začali aktivně, Thorell ale gólmana Hrachovinu nepřekonal a neprosadil se ani Forman. Na druhé straně neuspěl ve 12. minutě Pech. Pražané se prosadili v 15. minutě těsně po skončení své přesilové hry. V ní ještě kapitán Řepík netrefil poloodkrytou branku, ale o chvilku později Chlapík našel před brankovištěm zakončujícího Horáka. Ten mohl v závěru úvodního dějství zvýšit, jenže před Hrachovinou těsně minul.

Na začátku druhé třetiny hostující Doležal nastřelil tyčku a Horák na druhé straně v početní výhodě z bezprostřední blízkosti minul. V 27. minutě Motor vyrovnal, když Doležal z úhlu našel mezeru mezi Salákovými betony. Jihočeši převzali iniciativu a kapitán Gulaš v polovině utkání málem obrátil skóre, jenže přestřelil.

Odvolaný gól

V 35. minutě při hře čtyři na čtyři si Chlapík nabruslil do mezikruží a překonal Hrachovinu. České Budějovice si však vzaly trenérskou výzvu a kvůli postavení jednoho ze sparťanů v hostujícím brankovišti rozhodčí gól odvolali.

Místo toho šli v 37. minutě do vedení hosté. Salák se nedohodl s obráncem Poláškem, odkryl puk a Valský skóroval. V závěru prostřední části zvýšil po přečíslení dva na jednoho po Vondrkově přihrávce Pech.

Ještě do minulé sezony opora Sparty ve 47. minutě střelou z kruhu do horní části branky zařídila čtvrtý gól Motoru. Pech zaznamenal v extralize 248 branek, další dvě vstřelil v reprezentaci.

Saláka vystřídal Machovský

Saláka vystřídal Machovský, který se však neuvedl dobře. V polovině třetího dějství ho zadák Piskáček překonal v oslabení prudkou střelou přes celé hřiště. Bývalý kapitán Sparty se zapsal mezi střelce v extralize premiérově od ledna 2020. Motor zvítězil v nejvyšší soutěži na ledě Sparty po pěti zápasech poprvé od listopadu 2011.

Hlasy trenérů po utkání:

Josef Jandač (Sparta):Do zápasu jsme vůbec nevstoupili špatně, hlavně prvních 10 minut bylo dobrých. Nedali jsme nějaké šance, ale pak jsme se ujali vedení. Ve druhé třetině jsme začali postrádat lehkost ve hře a začal z toho být boj, Budějovice víc držely puk. Porazili jsme se sami v závěru druhé třetiny, kdy jsme si dali góly. Tím jsme soupeře dostali na koně. Ve třetí třetině jsme neměli sílu na obrat, protože Budějovice hrály velmi dobře a k ničemu nás moc nepustily. Po třech zápasech, které jsme po Novém roce odehráli velice dobře, jsme bohužel dnešní utkání nezvládli.

Jaroslav Modrý (České Budějovice):Sparta měla vynikající vstup do utkání, tahali jsme za kratší konec. Podržel nás gólman (Hrachovina). Pak dali gól, trošku se uklidnili a hráli fakt dobře. Srovnali jsme krok, začali víc bruslit, dávali puky ven ze třetiny a vytvářeli si šance. Ve druhé třetině dali gól na 2:1, vzali jsme si výzvu. Náš gólman říkal, že mu sparťan zabránil v zákroku. Tam se to možná zlomilo. Pak jsme dali šťastný gól, když vypadnul puk jejich gólmanovi (Salákovi). Od té doby jsme hráli velice kvalitní utkání i takticky, velice dobře jsme rozehrávali puky a hráli jsme kompaktně jako tým. Měli jsme i trochu kliku, ale to k tomu patří. Tak jsme našli cestu k vítězství.

HC Sparta Praha - Motor České Budějovice 1:5 (1:0, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. R. Horák (Chlapík, Sobotka) - 27. Z. Doležal (J. Ondráček, Vráblík), 37. Valský (Holec), 40. Pech (Vondrka, Z. Doležal), 47. Pech (Percy, Gulaš), 50. Piskáček (Šenkeřík, Pech).

Rozhodčí: Pražák, Micka - Votrubec, Brejcha.

Vyloučení: 4:7.

Využití: 0:1.

V oslabení: 0:1.

Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Salák (47. Machovský) - T. Pavelka, Polášek, Mikliš, Moravčík, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, R. Horák, E. Thorell - M. Forman, D. Voženílek, D. Kaše - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad - Konečný. Trenér: Jandač.

České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Šenkeřík, Percy, Bučko, Vráblík, Štencel - Z. Doležal, Pech, Vondrka - Gulaš, J. Novotný, Abdul - Valský, Holec, J. Ondráček - Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, Sparta, České Budějovice, Praha, Madeta Motor České Budějovice, AC Sparta Praha, Lukáš Pech, Zdeněk Doležal, Jaroslav Modrý, Josef Jandač, HC Sparta Praha, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Machovský pustil kuriózní gól přes celé hřiště. Sparta prohrála 1:5  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.