Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta prohrála posedmé za sebou. Tentokrát Pražané padli v Mladé Boleslavi

Hokejisté Sparty si v utkání 21. extraligového kola připsali sedmou porážku za sebou, když podlehli na ledě Mladé Boleslavi 2:3. Všechny góly padly již v úvodní třetině. Domácí sice promarnili dvoubrankové manko, ale nakonec uspěli potřetí v řadě. Rozhodl gól útočníka Jana Stránského 67 sekund před první přestávkou.

V sestavách obou týmu byly k vidění zajímavé jevy – zatímco Mladá Boleslav musela na křídlo čtvrté útočné formace nasadit beka Davida Bernada, Sparta vyslala do prvního extraligového zápasu kariéry v pozici startujícího brankáře Oldřicha Cichoně.

Ten musel hned v první minutě vytáhnout dva dobré zákroky proti šancím Claireauxe. Ve třetí minutě však poprvé inkasoval, když nestačil na střelu v útoku zaskakujícího obránce Bernada. Pro nahrávající Grima se Závorou šlo v obou případech o první extraligový bod v kariéře.

O dvě minuty později přišel druhý gól Mladé Boleslavi, když mezi betony mířil přesně Najman. Záhy se urodilo ale také na druhé straně, když přesnou střelou zápěstím do horního rohu branky otevřel gólový účet hostů David Kaše.

A Pražané se dočkali srovnání stavu ještě v první třetině. Ve 13. minutě vyrovnal na 2:2 další povedenou ranou Thorell. Poprvé do kabin však šli s vedením přeci jenom Boleslavští, když Kousal tečoval Pláňkovu dělovku od modré čáry a puk se ještě odrazil od brusle Stránského.

Druhá třetina nabídla také zajímavou podívanou, i přesto, že gól žádný nepadl. Nejblíže vyrovnání byla Sparta během přesilové hry při Pýchově vyloučení, kdy Růžičku zasypala salvou střel, ale žádný puk za záda strážce domácího brankoviště nedostala.

Sparta se ve třetí části hnala za srovnáním, měla střeleckou převahu, ale výraznější šance nepřicházely. Mladoboleslavští pak těsné vedení ubránili i během hostující hry bez brankáře.


Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme dva rychlé góly, což nám ale možná i trošku uškodilo. Pak jsme nepochopitelně začali stát ve středním pásmu, což po hráčích vůbec nechceme a ani to netrénujeme. Byli jsme za to právem potrestáni. Šťastný gól na 3:2 nám ohromně pomohl. Ve druhé třetině jsme přežili přesilovku Sparty, která byla ohromně silná a kterou tam kluci vyklekali a vylehali. Závěr byl už vyrovnaný. Byl to těžký zápas, jsme samozřejmě rádi za tři body.“

Josef Jandač (Sparta): „Musím říct, že jsme dneska bojovali. Bylo to vidět, že tam nechyběla snaha, nasazení a urputnost. Ale bohužel to nestačí. Nechci se vymlouvat na cokoliv jiného. Měli jsme špatný vstup do zápasu, ten nás stál hodně. Sice jsme se dostali zpátky, ale zase jsme dostali gól, kdy nejdřív byla odvolána přesilovka pro nás a vzápětí jsme dostali gól. Chyběla nám malinko síla, valíme to na pár lidí a ti kluci ve finální fázi nemají klid, sílu a rychlost v zakončení. Mužstvo ale bojovalo."


BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 3:2 (3:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Bernad (Grim, Závora), 5. O. Najman (Ševc), 19. J. Stránský (P. Kousal, Pláněk) - 6. D. Kaše (Chlapík), 13. E. Thorell (Řepík, R. Horák). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Lučan, Kis. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 2661.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Moravec, Lintuniemi, Jánošík, Šidlík - Bicevskis, Fořt, A. Raška - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, O. Najman, P. Kousal - Grim, Závora, Bernad. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Sparta: Cichoň - Moravčík, Mikliš, Jurčina, Pavelka, R. Jeřábek, Tomáš Dvořák, Polášek - Řepík, R. Horák, E. Thorell - Chlapík, D. Kaše, Konečný - Z. Doležal, Zikmund, Prymula - T. Jandus, P. Hašek, Šmerha. Trenér: Jandač.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto BK Mladá Boleslav

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Mladá Boleslav, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, Jan Stránský, David Kaše, Pavel Patera, Josef Jandač, HC Sparta Praha, BK Mladá Boleslav, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála posedmé za sebou. Tentokrát Pražané padli v Mladé Boleslavi  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.