Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Z Philadelphie do Sparty. David Kaše se vrací do extraligy a posílí Pražany

Hokejisty Sparty posílí útočník David Kaše, který se vrací ze zámoří. S Pražany podepsal čtyřiadvacetiletý hráč, který se předešlé tři roky snažil prosadit do kádru Philadelphie, dvouletou smlouvu.

Z Philadelphie do Sparty

„David je tvořivý a velice chytrý hráč. Má zkušenosti ze zámoří i české extraligy, ve které byl v uplynulé sezoně hodně vidět. Věříme, že svým stylem hry skvěle zapadne do našeho týmu,“ uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Odchovanec Kadaně debutoval v extralize v sezoně 2015/16 v dresu Chomutova, v roce 2017 odešel do Švédska a poté podepsal smlouvu s Philadelphií, která jej draftovala v roce 2015 v pátém kole jako celkově 128. hráče. Za tři sezony však v NHL odehrál jen sedm zápasů, jinak působil na farmě v AHL.

„Cítil jsem ze Sparty obrovský zájem“

Na začátku této sezony se Kaše představil v extralize v barvách Karlových Varů, neboť zámořská sezona začala později. Ve 27 zápasech vstřelil šest branek a přidal 19 asistencí. V prosinci nastoupil i za reprezentaci na turnaji Channel One Cupu v Moskvě.

„Byli jsme v kontaktu už delší dobu, cítil jsem ze Sparty obrovský zájem. V průběhu sezony jsem se ještě vracel do zámoří, kde jsem chtěl zabojovat o novou smlouvu. Nakonec jsem nedostal od Philadelphie takový prostor a cítil jsem, že pro mě ve Flyers aktuálně není místo. Ve hře bylo prodloužení o rok, ale po debatě s agentem jsem se rozhodl pro Spartu," uvedl David Kaše s tím, že roli v jeho rozhodování hrály i ambice Sparty. „Chtěl jsem jít někam, kde mohu bojovat o úspěchy, navíc nás čekají Spengler Cup a Liga mistrů, na které se moc těším," dodal Kaše.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, přestup, David Kaše, HC Sparta Praha, Philadelphia Flyers, Extraliga ledního hokeje, Sportovní klub Kadaň, Piráti Chomutov, Petr Ton, National Hockey League, American Hockey League, Švédsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Philadelphie do Sparty. David Kaše se vrací do extraligy a posílí Pražany  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.