Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta má o brankářích jasno. Salák v Praze pokračuje, Machovský míří do KHL

Brankář Matěj Machovský, který tři sezóny hájil barvy pražské Sparty odchází na zahraniční angažmá. Podepsal kontrakt v lotyšském Dinamu Riga, které hraje Kontinentální hokejovou ligy. Naopak další pokračování v holešovickém klubu podpisem stvrdil Alexander Salák.

Matěj Machovský si zahraniční angažmá podle vedení Sparty velmi přál. „Moc mu přejeme, aby se mu jeho sen splnil. Děkujeme mu za skvělé tři sezony ve Spartě, kde byl jednou z důležitých postav našeho týmu," pověděl sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

„Na tři sezony ve Spartě budu vzpomínat v dobrém. Jen mě mrzí, že se nám to v poslední sezoně nepodařilo dotáhnout tam, kam jsme si všichni přáli. Děkuju všem fanouškům i kritikům za to, že mě tlačili neustále dopředu. Byla to pro mě skvělá zkušenost. Moc si vážím podpory sparťanských fanoušků a přeju Spartě hodně štěstí do dalších let," pověděl pro klubový web Sparty Matěj Machovský.

Naopak Alexander Salák, který do kádru holešovického klubu přišel v této sezóně, bude hájit barvy Sparty i nadále, spolupráci podepsal až do konce sezony 2022/2023. „Už když jsem do Sparty přicházel, říkal jsem si, že by bylo skvělé v tomto klubu zakotvit na delší dobu. Jak asi víte, naše rodina se nedávno rozrostla na sedm členů a s manželkou se nám v Praze moc líbí. To samé mohu říct o sparťanské kabině, kde je opravdu skvělá parta. Vím, že se tu buduje opět vynikající tým, se kterým budeme pomýšlet na nejvyšší příčky," řekl po podpisu pro web HC Sparta Praha Saša Salák.

Kromě Saláka budou brankářské trio Sparty tvořit Jakub Neužil a Oldřich Cichoň.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Salák, Machovský, HC Sparta Praha, Matěj Machovský, Kontinentální hokejová liga, Alexander Salák, Dinamo Riga, Petr Ton, Jakub Neužil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta má o brankářích jasno. Salák v Praze pokračuje, Machovský míří do KHL  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.