Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta porazila v prvním čtvrtfinále Olomouc. Dvakrát se trefil Sobotka, jednou Košťálek

Hokejisté vítěze základní části Sparty vstoupili úspěšně do čtvrtfinále play off extraligy a porazili doma Olomouc 3:1. Dvěma góly a asistencí to zařídil útočník Vladimír Sobotka. Hanáci poprvé v letošní vyřazovací části neuspěli, protože v předkole vyřadili Plzeň 3:0 na zápasy. Druhý duel se bude hrát opět v Praze v neděli od 15:00.

Hosté se už ve druhé minutě dočkali přesilové hry při vyloučení Buchteleho, ale Sparta se ubránila. Domácí při své početní výhodě při Knotkově měli velkou šanci. Horák našel Řepíka, ale kapitán Pražanů trefil boční síť.

Skóre otevřel ve 13. minutě Sobotka, který byl po kombinaci elitní formace u levé tyče před Konrádem, ale vybruslil si do lepší střelecké pozice na pravý kruh a trefil bližší horní roh branky. Odpovědět se snažil vzápětí Káňa, který pak prověřil Saláka i v 18. minutě při Jurčinově pobytu na trestné lavici. Domácí gólman Kryl i pokusy Klimka a Strapáče.

Zvýšit náskok Sparty mohl ve 23. minutě Horák, jehož vysunul bekhendovou přihrávkou Sobotka, ale se střelou z pravého kruhu si Konrád poradil. Olomouc se po trestech Dujsíka a Adama Rutara ubránila i 63 sekund v oslabení tří proti pěti. Ve 28. minutě pak neuspěl před Konrádem Forman.

Salák zůstal neprůstřelný při tlaku hostů při Jurčinově vyloučení, ale při Dvořákově trestu v 38. minutě už kapituloval po Škůrkově střele a teči Koloucha. Spartě vrátil 45 sekund před koncem druhé části vedení při Kolouchově trestu Košťálek, kterému první pokus zblokoval Strapáč, ale druhým se trefil k pravé tyči.

Ve třetí třetině se hrálo dlouho bez šancí a až ve 47. minutě byla blízko vyrovnání Olomouc při Němečkově vyloučení. Klimkův tečovaný pokus padal za Saláka, ale z brankoviště jej odvrátil Sukeľ. Konrád si poradil s tečí i dorážkou Dvořáčka. Saláka v další šanci hostů nadvakrát nepřekonal Olesz.

Pojistku náskoku Pražanům nepřinesl Formanův průnik ani přesilovka při Kucserově pobytu na trestné lavici. Při power play Olomouce ale zpečetil výsledek 53 sekund před koncem do prázdné branky Sobotka.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Sobotka (R. Horák, Řepík), 40. Košťálek (Sobotka), 60. Sobotka (Řepík, Jurčina) - 38. Kolouch (Škůrek, Dujsík). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Bez diváků.

Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček - Řepík, R. Horák, Sobotka - A. Kudrna, Tomášek, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Rašner - V. Tomeček, Nahodil, J. Káňa II - Olesz, Kolouch, Ostřížek - Navrátil, J. Knotek, Klimek - Bambula, Strapáč, Kucsera - Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, čtvrtfinále, Sparta, Olomouc, HC Sparta Praha, Vladimír Sobotka, HC Olomouc, HC Škoda Plzeň, Tomáš Dvořák, Extraliga ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila v prvním čtvrtfinále Olomouc. Dvakrát se trefil Sobotka, jednou Košťálek  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.