Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Soupeře jsme nepodcenili, řekl po prohře 0:3 s Olomoucí trenér Sparty Josef Jandač

Hokejisté Sparty podlehli v utkání 46. kola extraligy Olomouci 0:3, když poprvé od začátku sezony neskórovali. Pražané zůstali po 17 zápasech poprvé bez bodu, doma prohráli podruhé za sebou a přišli o vedení v tabulce, na Třinec ztrácí bod. Góly vítězů dali v první třetině Petr Kolouch a Tobiáš Handl, v závěru pojistil úspěch Michal Kunc. Druhé čisté konto v sezoně vychytal brankář Branislav Konrád, potřeboval na něj 32 úspěšných zásahů.

„Nehráli jsme vůbec dobře. Neměli jsme správný přechod do útoku, proti urputné obraně soupeře jsme se neprosadili, nešli jsme do předbrankového prostoru, jak bychom si představovali. Vůbec si však nemyslím, že by tam bylo nějaké podcenění. Kluci se nadřeli jako koně, i když to třeba při pohledu na výsledek 0:3 tak nevypadá. Holt někdy takové zápasy přijdou, už jsme je zažili, ale nemohu říct půl slova o tom, že by se na to mužstvo vykašlalo, nebo soupeře podcenilo," řekl domácí kouč Josef Jandač.

Favorit začal zostra - hned v první minutě se podařilo Pražanům dostat puk za záda hostujícího gólmana Konráda, jenže o radost je připravilo přezkoumání situace na videu. Odhalilo kopnutí kotouče nohou, pokračovalo se tak za bezbrankového stavu. Na druhé straně po Košťálkově zaváhání minul Bambula.

Sparta nevyužila dvě přesilovky a Hanáci ji potrestali. Kolouch se dostal za domácí obránce a povedenou ranou překonal Machovského. Uběhlo jen 80 sekund a zaskočení Pražané inkasovali znovu. Poté, co ztratili puk ve vlastním obranném pásmu, neuhlídal Tomášek najíždějícího Handla, který zvýšil na 2:0. Sparťané se snažili o kontaktní gól, jenže ztroskotávali na pozorném Konrádovi.

„Super pocity. Výhra na Spartě je paráda. Říkali jsme si, že se nám to tu vždy každý rok alespoň jednou podaří a chtěli jsme si odvézt tři body. Nyní jsou každé body do tabulky důležité a tyhle nás vážně moc těší. Bojovali jsme a byli jsme odměněni," konstatoval Konrád.

Hned na začátku druhého dějství mohl snížit Rousek, ale Konrád s dávkou štěstí kotouč vytěsnil mimo tyčky. Vzápětí vychytal i Kudrnu, který zakončoval zblízka. Říčka otřel svůj pokus o pravou tyčku olomoucké branky.

Střelecká převaha byla jasně na straně Sparty, z kontrů však hrozili i Hanáci. Machovský ale držel svůj tým nad vodou. Minutu před druhou přestávkou měl třetí gól hostů na holi Káňa, jenže těsně minul.

Zkraje třetího dějství nevyužili Pražané ani čtvrtou početní výhodu v utkání a bylo čím dál více zřejmé, že velmi pozorně hrající Hanáci už si cenný úspěch sebrat nenechají. V 56. minutě vyslal Konrád skvěle do brejku Káňu, který sice neuspěl, ale Sparta pak brzy zariskovala s power play, čehož využil Kunc.

„Kdybychom tam dali třeba nějaký kontaktní gól do poloviny třetí třetiny, mohli jsme se zápasem ještě něco udělat, ale pak bylo vidět, jak nám odchází síla a ani hlava už nebyla na to, abychom s tím něco udělali. Nic nám dnes nevycházelo. Sám jsem ještě po druhé třetině věřil, že s tím dokážeme ještě něco udělat, ale pak už jsem měl pocit, že gól nedáme, i kdyby se hrálo několik dalších třetin," přiznal Jandač.

HC Sparta Praha - HC Olomouc Olomouc 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Kolouch (Ostřížek, Kunc), 10. Handl (Strapáč, Ostřížek), 58. Kunc (Strapáč, Klimek). Rozhodčí: Šír, Pilný - Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:4. Bez využití. Bez diváků.

Sparta: Machovský - O. Němec, Němeček, Polášek, Košťálek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Rousek, Tomášek, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Říčka - Řepík, R. Horák, Sobotka - D. Vitouch, M. Sukeľ, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Dujsík, Vyrůbalík, Valenta, Švrček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa II - Kunc, Nahodil, Klimek - Handl, Strapáč, Ostřížek - Olesz, Kolouch, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Olomouc, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Josef Jandač, Branislav Konrád, Michal Kunc, Petr Kolouch, HC Oceláři Třinec, Tomáš Dvořák, HC Sparta Praha, HC Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soupeře jsme nepodcenili, řekl po prohře 0:3 s Olomoucí trenér Sparty Josef Jandač  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.