Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta vyhrála v Liberci. Dál drží první místo v extralize

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 45. kola extraligy na ledě Liberce 5:2 a i nadále mají v čele tabulky náskok dvou bodů na Třinec. Pražané pod Ještědem vyhráli v normální hrací době poprvé od prosince 2016, čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence se na tom podílel reprezentační útočník David Tomášek. Zatímco Sparta bodovala v sedmnáctém utkání v řadě, Bílí Tygři poznali hořkost porážky po čtyřech výhrách v řadě.

„Chtěli jsme v Liberci hodně vyhrát a urvat tři body. Čekali jsme na ně dlouho, protože tu máme poměrně negativní bilanci a úplně se nám tady v poslední době nedařilo. Těší nás, že jsme to zlomili a dokázali po Třinci porazit další vynikající tým," řekl Tomášek.

Hned v úvodní minutě měl velkou šanci hostující Horák, Kváča ale proti jeho střele výborně zasáhnul. První přesilovku v zápase si zahráli Liberečtí a do vedení je mohl poslat Vlach, také Salák ale předvedl dobrý zákrok. Skóre utkání se tak poprvé měnilo až v polovině první třetiny, kdy další početní výhodu domácích už využil šikovnou tečí Vlachovy střely Gríger.

Pražané mohli odpovědět rovněž v přesilové hře, Košťálkovo nahození ale zastavila horní tyč. Další příležitost měl vzápětí Rousek, ani nadvakrát však Kváču nepřekonal.

V úvodu druhé části hrál Liberec přesilovku, sehrál ji ale špatně a Saláka vůbec neohrozil. Na opačné straně měl velkou šanci na vyrovnání Řepík, Kváča ale svůj tým podržel. V další početní výhodě Bílých Tygrů měl dobrou pozici Vlach, Salák ale byl u své tyče včas. Poté dostali možnost přesilovky také hosté a v gólové pozici byl Sobotka, Kváča však bravurně zasáhnul. Hra však pokračovala a po Horákově přihrávce se dostal kotouč znovu k Sobotkovi, který se tentokrát už nemýlil a střelou nad Kváčovo rameno vyrovnal.

Hostující forvard byl hodně aktivní i po přestávce, Kváča ale tentokrát Sobotkovu střelu i následnou dorážku vyrazil. Sparta však pokračovala v náporu a odměnou ji ve 45. minutě po pěkné souhře s Tomáškem byla vedoucí branka z hole Košťálka, který dnes slaví 26. narozeniny. Tygři však dokázali odpovědět, dorážkou vlastní střely se prosadil Lenc.

Lídr tabulky si ale vedení vzal po minutě hry zpět. Sobotka v přesilovce nabil do mezikruží Tomáškovi, na jehož střelu bez přípravy byl Kváča krátký. „Po našem vyrovnání ve třetí třetině nám bohužel soupeř v přesilovce opět rychle odskočil. To nás trochu dostalo do kolen a poté jsme udělali ještě dvě chyby, které soupeř dokázal potrestat," řekl trenér Liberce Patrik Augusta.

Na rozdíl dvou branek mohl po rychlém protiútoku zvýšit Rousek, mířil ale těsně vedle. Čtyři minuty před koncem ale využil nedůrazu v domácí obraně Tomášek a svým druhým gólem a celkově čtvrtým bodem v utkání dodal hostům klid. Na konečných 5:2 pro Pražany ještě minutu před závěrečnou sirénou upravil Pech.

„Výsledek může být trochu krutý, ve finále je to ale jedno, prostě jsme prohráli. Dvě třetiny to sice bylo vyrovnané utkání, nicméně hokej se nehraje pouze 40 minut. Třetí třetina byla z naší strany hodně špatná, dostali jsme čtyři branky a Sparta tak sebrala všechny body," řekl útočník domácích Jaroslav Vlach.

Hlasy trenérů po utkání

Patrik Augusta (Liberec): „Viděli jsme velice vyrovnané utkání, alespoň do 50. minuty. Po našem vyrovnání ve třetí třetině nám bohužel soupeř v přesilovce opět rychle odskočil. To nás trochu dostalo do kolen a poté jsme udělali ještě dvě chyby, které soupeř dokázal potrestat. Je to škoda, protože jinak to bylo velice pohledné utkání."
Miloslav Hořava (Sparta): „Zápas se nám herně povedl, ve třetí třetině jsme vstřelili hned čtyři branky a bereme tři body, takže jsme spokojeni. Předchozí zápasy se nám sice výsledkově dařily, ale herní projev nebyl optimální. Dneska jsme spokojeni jak s výkonem, tak s výsledkem."

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:5 (1:0, 0:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 11. Gríger (J. Vlach, Rosandič), 50. Lenc (Birner) - 37. Sobotka (Horák, Tomášek), 45. Košťálek (Tomášek), 51. Tomášek (Sobotka, Řepík), 56. Tomášek (Kudrna), 59. Pech. Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Bez diváků.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, Hanousek, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - A. Musil, Gríger, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach - Průžek, Šír, D. Špaček. Trenér: Augusta.

Sparta: Salák - Jurčina, T. Dvořák, Polášek, Košťálek, O. Němec, Němeček, M. Jandus - Forman, Pech, Říčka - Rousek, Tomášek, Kudrna - Řepík, Horák, Sobotka - D. Vitouch, M. Sukel, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bílí Tygři Liberec

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec, Bílí Tygři Liberec, HC Sparta Praha, David Tomášek, Jaroslav Vlach, HC Oceláři Třinec, Ještěd, Patrik Augusta, Miloslav Hořava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála v Liberci. Dál drží první místo v extralize  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.