Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vítězná série Sparty je u konce. Karlovy Vary v Praze vyhrály 4:3 po nájezdech

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v dohrávaném 16. kole extraligy na ledě vedoucí Sparty 4:3 po samostatných nájezdech a ukončili tak sérii pěti porážek. Pražané naopak nenavázali na svých devět výher v řadě, bodovali však v šestnáctém utkání za sebou. Dvěma góly se na výhře Energie podílel Tomáš Vondráček, jenž v 59. minutě poslal utkání brankou v oslabení do prodloužení. Nájezdy rozhodl bývalý hráč Sparty Jiří Černoch.

Oba celky nastoupily bez reprezentantů, kteří se v neděli vrátili ze Švédských her. Zatímco ale Spartě se do sestavy vrátili uzdravení Sobotka a Jurčina, Karlovy Vary v O2 areně postrádaly řadu dalších hráčů. Nenastoupil Rachůnek, Pulpán, Mikúš, v brance chyběla jednička Novotný. I proto se do hry poprvé dostali šestnáctiletí útočníci Kulich a Rymon.

„Oba si svou prací zasloužili šanci a myslím si, že ji vzali za správný konec. Odpracovali velmi dobré utkání. Ještě jim trošku chybí pár kil a lepší svalová připravenost. Proti tak silovému mančaftu jako je Sparta to bylo vidět, ale herně si myslím, že rozhodně nepropadli. Nebáli se hrát, což je důležité," řekl trenér hostů Tomáš Mariška.

Kulich se postavil dokonce do středu prvního útoku a hned při svém prvním střídání si připsal plusový bod, byl totiž na ledě u vedoucí branky Koblasy po 38 sekundách hry.

Pražané ale ještě v první třetině dokázali zásluhou Poláška vyrovnat a poté, co přežili tři oslabení, se ve druhé třetině dostali do vedení. Rousek ještě ve 25. minutě svůj brejk nevyužil, o pár sekund později ale přihrál Formanovi na druhý gól Sparty. „Jsem rád, že boduju, jsem útočník. Byl bych ale radši, kdybychom vyhráli," řekl Miroslav Forman, jenž se proti Energii prosadil i v předešlém vzájemném utkání.

Ve 27. minutě překonal Habala potřetí Kudrna, ale rozhodčí jeho gól v signalizované početní výhodě po chvilce pro předcházející ofsajd odvolali. Domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. Následnou přesilovku využil již po 14 sekundách Košťálek.

V polovině zápasu sice Salák zlikvidoval brejk Redlicha, v pokračující akci jej ale překonal na brankovišti důrazný Vondráček. „Byl to šťastný gól. Puk se zjevil pod gólmanem a já jsem ho jen zametl," řekl Vondráček. Blízko vyrovnání byl dokonce v oslabení Kohout, z rychlého protiútoku ale trefil jen tyč, což potvrdil i videorozhodčí.

Ve třetí třetině byla Sparta aktivnější, hosté hrozili z brejků. Jeden z nich jim vyšel v samotném závěru a dokonce v oslabení. Když byl v 59. minutě vyloučen Šenkeřík, zdálo se, že domácí v klidu zápas dohrají. Vondráček se však dostal do samostatného nájezdu a prostřelil Saláka. „Říkali jsme si s Vencou (Skuhravým), že to zkusíme otevřít a budeme se tlačit do útoku. Že nebudeme na nic čekat a vyšlo nám to," uvedl Vondráček.

V nastavené pětiminutovce se ani jeden z týmů neprosadil, vítěze tak určily nájezdy. Jako jediný se v nich v šesté sérii prosadil Černoch, Karlovy Vary tak vyhrály v Praze poprvé od října 2015. „Od prvního do posledního střídání to dnes nebylo ono. I když jsme dokázali utkání ve druhé třetině otočit, tak pořád nebyl výkon ideální. A chybami a svojí hrou jsme nakonec o dva body přišli," řekl Forman.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 2:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Polášek (Řepík), 26. M. Forman (Rousek, Pech), 27. Košťálek (R. Horák, Rousek) - 1. Koblasa (Weinhold, O. Beránek), 29. Vondráček (Osmík, Redlich), 59. Vondráček (Skuhravý), rozhodující sam. nájezd Černoch. Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Rampír, Špringl. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Polášek, Košťálek, O. Němec, M. Jandus, Kalina - Řepík, R. Horák, Sobotka - Říčka, M. Sukeľ, A. Kudrna - M. Forman, Pech, Rousek - Dvořáček, D. Vitouch, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Karlovy Vary: Habal - Weinhold, Šenkeřík, Plutnar, D. Mikyska, Kowalczyk, L. Zábranský ml., Klejna - O. Beránek, Kulich, Hladonik - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Rymon - M. Zabloudil, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Sparta, Karlovy Vary, AC Sparta Praha, HC Energie Karlovy Vary, Tomáš Vondráček, Jiří Černoch, Miroslav Forman, HC Sparta Praha, Tomáš Dvořák, O₂ arena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná série Sparty je u konce. Karlovy Vary v Praze vyhrály 4:3 po nájezdech  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.