Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sparta vyhrála ve Vítkovicích 2:1 a natáhla vítěznou sérii na sedm zápasů

Hokejisté vedoucí Sparty vyhráli v 43. kole extraligy na ledě Vítkovic 2:1 a natáhli svou vítěznou sérii na sedm zápasů. Rozhodující branku vstřelil v 55. minutě útočník Lukáš Pech, gólem a asistencí přispěl k úspěchu Pražanů obránce Jan Košťálek. Ostravané prohráli potřetí za sebou.

V úvodu prověřil domácího gólmana Svobodu Irgl, Salák si poradil s nebezpečnými střelami Irgla a Pyrochty. Potom nezamířil přesně z pravého kruhu vítkovický Koch a na druhé straně se snažil prolomit bezbrankové skóre kapitán Pražanů Řepík. Ve 12. minutě se dostal po Dejově střele k dorážce Mikyska a hostů pomohla pravá tyč. Stav se neměnil ani při vyloučení sparťana Kudrny a domácího Flicka.

Ostravané mohli udeřit ve 24. minutě, ale Irglovi se nepodařilo z levého kruhu trefit puk před odkrytou brankou. Tu měl v pokračující akci i Stach, ale vystřelil mimo. Salák si poradil i s Pyrochtovou ránou. Nebezpečná byla na druhé straně rána exvítkovického obránce Poláška od modré čáry, ale chybělo trošku více přesnosti. Při Dvořákově vyloučení prověřil Saláka Lakatoš a Sparta se ubránila i v dalším oslabení při Vitouchově trestu a navíc měl možnost z brejku Pech.

V úvodu třetí třetiny Svoboda zlikvidoval šanci Rouska, který se zlobil, že ho vítkovický gólman podrazil. Za Vítkovice pálili Pyrochta a Stach. Ve 46. minutě napřáhl za pravým kruhem Košťálek, Svoboda vyrazil puk nad sebe a následně zapadl za brankovou čáru. Sudí si ještě u videorozhodčího prověřili Říčkovo postavení u brankoviště.

Za 116 sekund ale bylo vyrovnáno, když Galvišův pokus přes clonu skončil za Salákem a lotyšský bek si ve 13. utkání za Vítkovice připsal premiérovou branku. V čase 54:34 vrátil Spartě vedení Pech, který Svobodu prostřelil po přihrávce Buchteleho. Snaha domácích o vyrovnání už byla marná, Sparta tak s Vítkovicemi bodovala poosmé za sebou a posedmé z toho vyhrála.

Hlasy trenérů po utkání:

Miloš Holaň (Vítkovice): „Jsem rád, že po výprasku v Třinci jsme byli schopní se výborně připravit. Myslím si, že jsme byli i lepším mužstvem. Měli jsme výborný pohyb, vyhrávali jsme osobní souboje, ale trápí nás produktivita. Druhý zápas po sobě zase jeden gól, máme přesilovky a neodskočíme tam soupeři. Takže pochvala za dobře odvedenou práci, ale je to vniveč, protože nemáme body. Minimálně bod jsme si ze zápasu odnést měli. Je to škoda."
Miloslav Hořava (Sparta): „Byl to ohromně těžký zápas. Bylo to hodně upracované a jsme hrozně rádi za tři body. Rozhodovaly maličkosti, prostě se to odrazilo k nám. První gól jsme dali z dorážky, Vítkovice pak měly snad čtyřikrát, pětkrát prázdnou branku, ale netrefily to. Dnes ta hrana mezi úspěchem a neúspěchem byla tenká, ještě tenčí než normálně."

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 48. Galvinš (Flick) - 46. Košťálek (Polášek), 55. Pech (Buchtele, Košťálek). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Lučan, Kis. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Bez diváků.

Vítkovice: Miroslav Svoboda - Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, L. Doudera, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, Stach, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Dej, J. Mikyska, Fridrich. Trenér: Holaň.

Sparta: Salák - Kalina, O. Němec, M. Jandus, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek - Řepík, R. Horák, M. Forman - Tomášek, M. Sukeľ, Rousek - Říčka, Pech, Buchtele - A. Kudrna, D. Vitouch, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc-vitkovice.cz

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Vítkovice, MFK Vítkovice, AC Sparta Praha, Jan Košťálek, Lukáš Pech, Miroslav Svoboda, Tomáš Dvořák, Miloslav Hořava, Miloš Holaň, HC Vítkovice Ridera, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála ve Vítkovicích 2:1 a natáhla vítěznou sérii na sedm zápasů  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.