Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Komety do Sparty. V kabině je moc dobrá atmosféra, pochvaluje si Ondřej Němec

Ondřej Němec se stal novou posilou extraligové Sparty. O přestupu zkušeného obránce do rudého dresu se spekulovalo už delší dobu, až dnes se zpráva stala oficiální. S Pražany se šestatřicetiletý hráč dohodl po ukončení angažmá v Brně na smlouvě do konce sezony. Klub oznámil příchod mistra světa z roku 2010 a také trojnásobného extraligového šampiona na svém webu.

Spekulace o přestupu

O Němcově přesunu do Sparty se v poslední době čile spekulovalo a ambiciózní pražský klub potvrdil, že o jeho příchodu jednal. V Kometě byl však Němec minulý týden nečekaně zařazen zpět do kádru a nastoupil do pátečního utkání právě proti Spartě. Lídr extraligové tabulky pak s možností jeho příchodu přestal počítat.

Ondřej Němec hrál v extralize kromě Komety i za Vsetín a Karlovy Vary, na kontě má 731 utkání a 242 bodů za 72 branek a 170 asistencí. Šest sezon strávil v KHL v Čerepovci, Lvu Praha, Atlantu Mytišči a CSKA Moskva. Účastník šesti mistrovství světa i olympijských her v Pchjongčchangu v roce 2018 sehrál 126 utkání za českou reprezentaci.

Nakonec však nastal další zvrat. V sobotu zástupci brněnského klubu potvrdili, že s Němcem ukončili smlouvu, která mu měla po sezoně vypršet. A do hry vstoupila se snahou zacelit mezery v defenzivě opět Sparta, tentokrát už úspěšně. "Posledních čtrnáct dní pro mě nebylo vůbec příjemných. I proto jsem moc rád, že jsem ve Spartě," řekl Němec, který už má za sebou první trénink.

Po tréninku panuje spkojenost

„Znám spoustu kluků. S Řepou jsem hrál, s Pecháčkem se znám úplně odmala. Pepa Jandač mě dlouho trénoval. Je to tu moc fajn. Trénink byl kvalitní, v kabině je moc dobrá atmosféra. Doufám, že pomohu tím, co nejlépe umím,“ uvedl rodák z Třebíče v rozhovoru pro klubový web.

„Aktuálně máme zraněné dva obránce, i proto jsme se rozhodli s Ondrou uzavřít spolupráci do konce sezony. Jedná se o prověřeného hráče, který má bohaté zkušenosti se zápasy v play off," pověděl sportovní ředitel Sparty Petr Ton na adresu nové posily.

Třebíčský rodák Němec si v této extraligové sezoně připsal za 27 startů šest nahrávek. „Ondra je vítězný typ, třikrát vyhrál extraligu a v roce 2010 se stal mistrem světa. Myslíme si, že styl hry, který produkujeme, mu sedne lépe než hra Komety. Je to bezproblémový hráč a moc se těšíme na spolupráci," doplnil Ton.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Němec, Ondřej Němec, HC Sparta Praha, HC Kometa Brno, Petr Ton, olympijské hry, VHK Vsetín, HC Energie Karlovy Vary, Kontinentální hokejová liga, Severstal Čerepovec, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Komety do Sparty. V kabině je moc dobrá atmosféra, pochvaluje si Ondřej Němec  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.