Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Patnáctiletý hokejista Slavie bojuje s vážnou nemocí. Jeho spoluhráči se na podporu ostříhali dohola

Dorostenci hokejové Slavie ukázali velké srdce a neváhali se ostříhat dohola, aby vyjádřili podporu svému kamarádovi a spoluhráčovi Sebastianu Weitzovi. Sebastian od léta bojuje s leukémií. „Moc si vážím toho, co pro mě dělají kluci, ale nejen oni, i trenéři a celá Slavie,“ říká patnáctiletý hokejista.

Jak se oholil jeden, tak se pak přidalo třináct dalších lidí

Dorostenci HC Slavia Praha přišli s nápadem na podporu Sebastiana už dřív. „Chtěli jsme Sebu podpořit. Nejdřív jsme to trochu odkládali, ale teď s tím znovu přišel Adam Krásný, tak jsme se rozhodli, že do toho půjdeme,“ pověděl pro klubový web kapitán Vojtěch Malínek.

Vojtěch  popsal, že ti nejodvážnější jednoho dne přinesli holicí strojek. „Jak se oholil jeden, tak se pak přidalo třináct dalších lidí. Konkrétně já a náš brankář Tomáš Volevecký jsme měli nejdelší a troufnu si říct i nejhezčí vlasy, takže musím říct, že i slza málem ukápla,“ vysvětlil kapitán. Sebastian se nad fotkou spoluhráčů se svou matkou zasmál. „Byl rád, že jsme se pro něj jako tým takhle oholili. A když mi jeho mamka napsala, že se po delší době usmál, tak musím říct, že jsem se skoro rozbrečel,“ neskrýval dojetí Vojtěch Malínek.

Podpora přišla i ze strany A-týmu. Prvoligoví hráči natočili Sebastianovi zdravici, ve které zdůraznili, že Slavia je jedna rodina, drží mu palce na cestě k uzdravení a nechybělo ani pozvání na společný trénink.

„Chci všem moc poděkovat“

Patnáctiletý Sebastian má za sebou řadu zákroků. „Chci všem moc poděkovat za to, jak se mě snaží podpořit v této nelehké době. Moc si vážím toho, co pro mě dělají kluci, ale nejen oni, i trenéři a celá Slavie. A samozřejmě také doktoři,” vzkázal Sebastian, se kterým jsou jeho spoluhráči denně v kontaktu. „Jsme spolu pořád v kontaktu, píšu si s ním každý den a snažíme se ho s klukama maximálně podpořit,” uzavírá slávistický kapitán.

Ohodnoť článek

Foto Instagram v_malinek

Štítky sport, hokej, nemoc, boj, Slavia, Praha, HC Slavia Praha, hokejista, Instagram, Tomáš Volevecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctiletý hokejista Slavie bojuje s vážnou nemocí. Jeho spoluhráči se na podporu ostříhali dohola  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.