Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta prohrála potřetí z uplynulých čtyř zápasů. Liberec v Praze zvítězil 3:1

Hokejisté Liberec vyhráli v 32. kole extraligy na ledě Sparty 3:1 a připsali si páté vítězství z posledních šesti utkání. Pražané naopak prohráli potřetí z uplynulých čtyř duelů. Bílí Tygři rozhodli v úvodním dějství díky brankám Petra Jelínka a Radana Lence, ve 44. minutě zkorigoval stav obránce David Němeček, ale v závěrečné power play dovršil výsledek Radovan Pavlík. Liberec porazil Spartu pošesté z posledních sedmi soubojů.

„Měli jsme špatný vstup do utkání. Udělali jsme tam dvě hrubé chyby a dostali jsme dva góly. Pak jsme se to snažili nějakým způsobem dohonit, dostat Liberec pod tlak, ale skoro k ničemu nás nepustil. Byl v zápase lepší, proto vyhrál," řekl trenér Sparty Miloslav Hořava.

Severočeši, kteří nastoupili bez obránce Ladislava Šmída, využili v úvodním dějství chyby Sparty. Do vedení se Liberec dostal ve čtvrté minutě, kdy z levé strany z rohu nahodil puk Průžek a Němeček jej odvrátil nešťastně na hokejku Jelínka, který střelou z pravého kruhu otevřel skóre.

Odpovědět mohl po Pechově přihrávce Říčka, ale v čase 8:08 udeřili opět hosté. Kalinova zaváhání využil k zisku puku Musil a Lenc z pozice mezi kruhy podobně jako Jelínek zamířil přesně nad Machovského lapačku. Bílí Tygři se ubránili při Knotově vyloučení a domácí po trestech Vitáska a Rosandiče nevyužili na přelomu první a druhé třetiny přesilovou hru pěti proti třem.

„Poslední dva zápasy jsme si prohráli sami, protože nás sráží individuální chyby a soupeř nás potrestá. Sezona je horská dráha a ty věci přicházejí. Teď je důležité, abychom se z toho dokázali co nejrychleji dostat a eliminovali tyto individuální chyby," řekl obránce Sparty David Němeček.

Sparta odolala při Pechově trestu a snažila se zvrátit průběh, ale ztroskotávala na Kváčovi. Při řadě nebezpečných akcí jej nepřekonal ani v 31. minutě Tomášek. Liberec hrozil ojediněle a Machovský musel krýt Pavlíkův pokus z pravého kruhu.

Na začátku třetí třetiny prověřil sparťanského gólmana Pekař. Vzápětí se ve 44. minutě radovala Sparta, když Sobotka našel před brankou najetého Němečka a Kváča poprvé kapituloval.

„Je to samozřejmě radost s nimi hrát a já si toho strašně vážím. Ti kluci se udrží na kotouči, jak říkám, mají oči i vzadu a dokážou nás najít, což dneska byl důkaz od Vládi Sobotky," komentoval Němeček hru za elitní formací.

Potom zahrozil Jandus, na druhé straně se snažili pojistit náskok Pavlík a Jelínek. Kváča vyrovnání Sparty v dalším průběhu nepřipustil a 44 sekund před koncem dovršil výsledek při power play do prázdné branky Pavlík.

„Bylo to pro nás velice těžké utkání proti skvělému a útočně laděnému soupeři. Nám se povedl začátek, dali jsme dva góly a tím jsme se malinko dostali na koně, ale ve druhé třetině nás Sparta zatlačila. Naštěstí jsme to ustáli. Ve třetí třetině přes obdržený gól jsme se malinko zvedli. Jsme rádi za vítězství. Bylo to odbojované utkání podpořené vynikajícím výkonem brankáře," prohlásil trenér Liberce Patrik Augusta.


HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Němeček (Sobotka, R. Horák) - 4. P. Jelínek, 9. Lenc, 60. R. Pavlík (J. Vlach, Derner). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Lhotský, Zíka. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Bez diváků.
Sparta: Machovský - Košťálek, Piskáček, M. Jandus, Němeček, Kalina, Polášek - Řepík, R. Horák, Sobotka - Rousek, Tomášek, Buchtele - Šmerha, Pech, Říčka - Dvořáček, M. Sukeľ, A. Kudrna. Trenéři: Hořava a Jandač.
Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, T. Hanousek, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Průžek, P. Jelínek, T. Rachůnek - R. Pavlík, Hrabík, J. Vlach - Pekař, J. Šír, D. Špaček. Trenér: P. Augusta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, extraliga, Sparta, Liberec, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, David Němeček, Radovan Pavlík, Petr Jelínek, Bílí Tygři Liberec, Miloslav Hořava, Patrik Augusta, Ladislav Šmíd, HC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála potřetí z uplynulých čtyř zápasů. Liberec v Praze zvítězil 3:1  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.