Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Sparta otočila duel s Českými Budějovicemi a má první pohárovou výhru

Hokejisté Sparty porazili v dohrávce 1. kola Poháru Generali České pojišťovny Motor České Budějovice 5:2 a ve druhém duelu se dočkali první výhry. Pražané dvakrát prohrávali, ale v 56. minutě otočili výsledek během 41 sekund útočníci Andrej Kudrna a Jan Buchtele. Výsledek Sparta pojistila ještě v závěru v oslabení při power play soupeře brankami beka Tomáše Pavelky a dokonce gólmana Matěje Machovského.

Pro extraligového nováčka to byl vůbec první test před novou sezonou. Z minulého týdne si musel odložit právě duel na Spartě i souboj doma s Kladnem, protože se až v pátek vrátil k tréninku na ledě po dvoutýdenní karanténě. Přípravu museli svěřenci trenéra Václava Prospala přerušit v pátek 24. července poté, co měl jeden z členů mužstva pozitivní test na covid-19. Takové případy byly nakonec v kádru Motoru tři.

Bezbrankový stav trval do 24. minuty, kdy po střele Martina Beránka uspěl z dorážky devatenáctiletý útočník Matouš Hrubec, jehož bratr Šimon chytá v Kontinentální lize za čínský Kunlun. Sparta se dočkala vyrovnání v čase 37:13, kdy po přihrávce Lukáše Rouska překonal Marka Čiliaka do levého horního roku kanonýr Michal Řepík.

Ve 46. minutě ale při vyloučení Lukáše Pecha prostřelil Machovského z levého kruhu Vít Jonák a získal Motoru znovu vedení. Necelých pět minut před koncem pokořil také z levého kruhu Čiliaka Kudrna a vzápětí rozhodl po Pechově přihrávce zpoza branky mezi kruhy nepokrytý Buchtele. Při power play při pobytu Buchteleho na trestné lavice se ještě zapsali mezi střelce Pavelka a 13 sekund před koncem také Machovský.

HC Sparta Praha - ČEZ Motor České Budějovice 5:2
(0:0, 1:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 38. Řepík (Rousek), 56. A. Kudrna (T. Pavelka, M. Sukeľ), 56. Buchtele (Pech, Zikmund), 60. T. Pavelka, 60. Machovský - 24. Hrubec (M. Beránek), 46. Jonák (Venkrbec, Holec). Rozhodčí: Úlehla, Veselý - Kis, Šimánek. Vyloučení: 4:4, navíc Karabáček (České Budějovice) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 1523.

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, pohár, ČR, 1. kolo, HC Sparta Praha, Madeta Motor České Budějovice, Generali Česká pojišťovna, Jan Buchtele, Matěj Machovský, Tomáš Pavelka, Andrej Kudrna, Michal Řepík, Lukáš Pech, Lukáš Rousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta otočila duel s Českými Budějovicemi a má první pohárovou výhru  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.