Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hokejisté Sparty vyhráli nad Kladnem 5:3

Hokejisté HC Sparta porazili ve 43. kole extraligy Kladno 5:3 a vyhráli počtvrté za sebou. Gólem a asistencí řídil vítězství Pražanů Miroslav Forman. Dvěma nahrávkami se pod výhru podepsal obránce Michal Kempný, jenž se Spartou před zápasem prodloužil smlouvu do roku 2026. Kladno nezvládlo čtrnáctý zápas za sebou.

Úvod utkání mezi druhou Spartou a posledním Kladnem příliš nenasvědčoval tomu, že oba týmy v tabulce před zápasem dělilo propastných 62 bodů. V první zajímavější šanci se ocitl domácí Chlapík, prakticky z protiútoku ale ve vyložené šanci selhal kladenský Bláha, jenž minul odkrytou branku.

V dalším průběhu první třetiny převzali iniciativu Pražané. V identické situaci jako Bláha minul domácí obránce Beaudin, který mohl dát první gól v české extralize. Ve 13. minutě už se domácí prosadili. Konečný našel mezi kruhy osamoceného Kousala a ten se nemýlil.

Neuběhla ani minuta a bylo to 2:0. Střelou od modré čáry překonal Mitense obránce Mozík. Když už se zdálo, že úvodní dvacetiminutovka další góly nenabídne, napřáhl na modré čáře Kempný a jeho střelu tečoval mimo dosah gólmana Forman.

Kladno se poprvé prosadilo v úvodu druhé třetiny. Po 90 vteřinách hry dostal prostor obránce Martenet a ranou na lapačku prostřelil gólmana Kořenáře. V kontaktu ale Rytíři příliš dlouho nevydrželi. Ve 25. minutě se před brankou nejlépe zorientoval David Vitouch, jenž tečoval puk za Mitensova záda. Asistencí se na gólu podílel Hrabík, jenž bodoval poprvé od přesunu z Plzně.

Pátý gól Sparty mohl přidat Najman, jeho zakončení v samostatném úniku ale skončilo jen na tyči. Na druhé straně tak trestalo Kladno. Přesilovou hru po Smoleňákově nabídce využil nejlepší střelec Středočechů Tralmaks.

V první zajímavé šanci třetí třetiny se ukázal domácí Mozík, z nadějné pozice v pravém kruhu ale netrefil branku. Ospalé tempo závěrečné dvacetiminutovky ve 48. minutě prolomil Klepiš, jenž za Kořenáře uklidil Sideroffovo nahození a snížil na 3:4. Sparta po inkasované brance přežila několik závarů před vlastní brankou a necelé tři minuty před závěrečnou sirénou udeřila popáté. Gól na konečných 5:3 dal Horák.

HC Sparta Praha: Kořenář – Kempný (A), Mozík, Beaudin, Irving, Němeček, Mikliš, Krejčík – Forman, Lajunen, Řepík (C) – Buchtele, Horák, Chlapík (A) – Konečný, O. Najman, P. Kousal – Hrabík, D. Vitouch, Kassian.

Rytíři Kladno: Mitens – Ticháček, Hejda, Slováček, Nemčík, Martenet, Veber – Sideroff, Klepiš, Tralmaks – Smoleňák (C), Melka (A), M. Procházka – Frolík, Jarůšek, Bláha – Vimmer, Babka, Strnad.

Branky a nahrávky: 13. P. Kousal (Konečný), 14. Mozík (Kempný, Řepík), 20. Forman (Kempný, Irving), 25. D. Vitouch (Krejčík, Hrabík), 58. Horák (Krejčík, Buchtele) – 22. Martenet (Bláha, Smoleňák), 35. Tralmaks (Smoleňák, Klepiš), 48. Klepiš (Sideroff, Hejda). 

Rozhodčí: Šindel, Sýkora – Hynek, Svoboda. 
Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. 
Diváci: 11902. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 5:3.
Hráči utkání: Pavel Kousal - Jakub Klepiš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty vyhráli nad Kladnem 5:3  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.