Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Sparty se letos titulu nedočkají. Ve čtvrtfinále je vyřadil Třinec 4:2 na zápasy

, aktualizováno 28. března 2023, 20:34

Třinečtí hokejisté postoupili do semifinále play off extraligy. V šestém čtvrtfinále porazili na svém ledě Spartu 5:1 a ovládli reprízu posledního finále stejně jako loni 4:2. Oceláři postoupili mezi nejlepší čtveřici popáté v řadě, přičemž vyhráli poslední tři dokončené ročníky. Na cestě za další obhajobou vyzvou v semifinále Pardubice, vítěze základní části. Série začne v neděli na východě Čech.

Oceláři prodloužili Spartě čekání na titul, které trvá od roku 2007. Pražané sice v sérii s Třincem vedli 1:0 a 2:1, ale v posledních třech utkáních překonali Ondřeje Kacetla jen dvakrát.

Hlavní postavou šestého utkání byl Tomáš Marcinko, který získal tři body (2+1). Slovenský útočník nejdřív asistoval u trefy Vladimíra Draveckého a na začátku druhé třetiny zakončil přesilovou hru do prázdné branky. Z úniku zvýšil v 48. minutě Libor Hudáček s efektní kličkou mezi nohama. Vzápětí snížil Michal Kempný, ale domácí brzy uklidnil Marcinko. Výhru zpečetil Martin Růžička při hře Sparty bez gólmana.

Úvod se nesl v opatrném duchu, přesto Třinec v osmé minutě udeřil. Marcinko nenechal u levé tyčky Kováře přikrýt kotouč a popíchl puk do prostoru, kde si jej v závaru našel Dravecký a zblízka otevřel skóre. Sparta zaměstnávala domácí hráče hlavně střelami obránců od modré čáry, ze kterých ale moc nebezpečných situací nevzniklo.

Třinec hrál na začátku prostřední třetiny dvě přesilové hry a druhou využil po efektní spolupráci. Marcinko přikopl puk Růžičkovi, který se neukvapil, přihrávku mu vrátil a slovenský útočník pohodlně zvýšil.

O chvíli později na ledě vzplály vášně mezi Hudáčkem a Kašem, jejich roztržka ale měla spíše zápasnické parametry. Sparťané zvýšili obrátky, nastartovala je i jejich první přesilová hra v utkání. Kacetl ale betonem vykopl Horákovu střelu z mezikruží a zblízka vychytal Sobotku. Neujala se ani střela Řepíka, který v sérii neskóroval. Na druhé straně měl Kovář štěstí po Adámkově střele a tlaku třetí formace.

Třinec přiblížil postupu Hudáček ze sólového úniku, zakončeného precizní fintou. Naději dodal Spartě v dalším střídání Kempný dělovkou z mezikruží pod horní tyč a ukončil Kacetlovu neprůstřelnost, která trvala téměř 154 minut. Další drama ale nedopustil Marcinko, který se prosadil v další početní převaze z dorážky. Hosté se odhodlali už v 57. minutě k risku v šesti, ale rychle je potrestal Růžička.

Hlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Třinec): „Chci předně poděkovat a pogratulovat svým hráčům za sérii. Děkuju i Spartě, byly to gentlemanské souboje na hraně fair play a bojovnosti i obětavosti. Jsem rád, že se to nepřelilo nikam dál. Myslím si, že i pro diváky to byly kvalitní zápasy, a jsem rád, že jsme postoupili."

Miloslav Hořava (Sparta): „Poslední tři zápasy byly podobné. Tlačili jsme, ale nedali jsme žádné góly, a proto jsme prohráli utkání i sérii. Nebyli jsme produktivní."

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 8. Dravecký (Marcinko), 24. Marcinko (M. Růžička), 48. L. Hudáček (Marinčin, Kacetl), 51. Marcinko (M. Růžička, J. Jeřábek), 58. M. Růžička

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, D. Voženílek, Daňo - Kurovský, P. Vrána, Nestrašil - Dravecký, Marcinko, L. Hudáček - Hrňa, Miloš Roman, Chmielewski. Trenér: Moták.

Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Warg, Němeček, Krejčík, Moravčík - Řepík, Sobotka, M. Forman - D. Kaše, R. Horák, Tomášek - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - E. Thorell, G. Thorell, Vauhkonen. Trenéři: Hořava a Wallson.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha, Jan Beneš

Štítky HC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, Tomáš Marcinko, Martin Růžička, HC Dynamo Pardubice, Česko, hokejista, čtvrtfinále, Libor Hudáček, Jakub Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty se letos titulu nedočkají. Ve čtvrtfinále je vyřadil Třinec 4:2 na zápasy  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.