Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sparta doma porazila Hradec Králové. Rozhodl kapitán Řepík

Hokejisté třetí Sparty porazili v 51. kole extraligy Hradec Králové 3:2 a po deváté domácí výhře z posledních deseti duelů si udrželi naději na posun na druhé místo. Na Vítkovice ztrácejí dva body. V čase 52:35 rozhodl v přesilové hře pěti proti třem 25. gólem v sezoně kapitán Pražanů Michal Řepík a Sparta uspěla ve vzájemných zápasech potřetí za sebou. Mountfield po sérii deseti vítězství prohrál podruhé za sebou a klesl v boji o přímý postup do čtvrtfinále ze čtvrtého na páté místo o skóre za Liberec.

V brance hostů se poprvé objevil exsparťan Matěj Machovský, který přišel na konci ledna z finského celku KalPa Kuopio. Hned v úvodu jej prověřil Kaše, ale do vedení se dostal v čase 2:49 Mountfield. Po Zacharově střele z pozice mezi kruhy se prosadil z dorážky Radovan Pavlík.

Sparta mohla vyrovnat při Marcelově trestu. Kapitán Řepík v první šanci ztroskotal na Machovském a vzápětí trefil střelou z levého kruhu bližší tyč. Gólman Hradce Králové si poradil i s Horákovou střelou, na druhé straně otestoval Kováře Okuliar.

V úvodu druhé části měl další možnost domácího mužstva Horák a Kovář si poradil s Cingeľovým zakončením. V 28. minutě se Sparta dočkala vyrovnání díky Kašeho teči Jandusovy střely.

V polovině druhé třetiny vrátil Východočechům náskok trefou z levého kruhu Kevin Klíma. V 33. minutě Pražané podruhé smazali ztrátu. Machovského překonal z pozice mezi kruhy Tomášek. Otočit stav mohl Erik Thorell, ale hradecký gólman si s jeho dorážkami poradil.

Vrátit vedení Mountfieldu mohl v 45. minutě Jergl, ale Kovář zasáhl. Vzápětí při Kalinově trestu Machovský zneškodnil Kašeho ránu. Hosté odolali i po průniku Erika Thorella, v polovině třetí třetiny neuspěl proti brankáři Mountfieldu ani v úniku Buchtele.

Po bitce Perreta s Miklišem se Sparta dostala do početní výhody, po faulu Kevina Klímy hrála v pěti proti třem a v době, kdy měl navíc bránící Lev zlomenou hokejku, se trefil z levého kruhu kanonýr Řepík. Náskok už Sparta uhájila, největší možnost na vyrovnání nevyužil Chalupa.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 3:2 (0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. D. Kaše (M. Jandus, Sobotka), 33. Tomášek (R. Horák, E. Thorell), 53. Řepík (Sobotka, Kempný) - 3. R. Pavlík (Zachar), 30. Kevin Klíma (Cingeľ, Blain). Rozhodčí: Kika, Šindel - Ondráček, Zíka. Vyloučení: 5:8, navíc Mikliš - Perret oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 10 645.

Sparta: Jakub Kovář - Kempný, Mikliš, Němeček, Krutil, Polášek, M. Jandus - Řepík, Sobotka, D. Kaše - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele - Konečný, G. Thorell, Safin. Trenéři: Hořava a Wallson.

Hradec Králové: Machovský - McCormack, P. Marcel, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Lev, Cingeľ, Smoleňák - Jergl, Lalancette, Perret - M. Chalupa, Werek, Kevin Klíma - Pilař. Trenér: T. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Hradec Králové, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta doma porazila Hradec Králové. Rozhodl kapitán Řepík  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.