Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta porazila České Budějovice 4:3 po prodloužení

Hokejisté Sparty vyhráli v 47. kole extraligy na ledě Českých Budějovic 4:3 v prodloužení a porazili Motor i počtvrté v sezoně. Utkání rozhodl v čase 60:18 svým druhým gólem kapitán Pražanů Michal Řepík. Jihočeši prohráli popáté za sebou a klesli na poslední místo tabulky. Sparta je třetí.

Již při prvním střídání se hostující Jandus ocitl sám před brankářem Strmeněm, ale mířil jen do jeho betonů. Z Jihočechů zahrozil poprvé ve 4. minutě opakovanou střelou Pech. Po nevyužité příležitosti Horáka vystřelil švihem Krejčík a překonal Strmeně, který měl zakrytý výhled.

Vyrovnat mohl Štencel, ale úspěšný byl až budějovický kapitán Gulaš, jenž při brejku dvou na jednoho ve vlastním oslabení namísto přihrávky volil střelu. Elitní hráč Motoru se vzápětí dostal do další šance, druhý gól si ale připsal až v 17. minutě, kdy překonal Kováře ranou bez přípravy po křížném pasu od Percyho. Sparta ale dokázala ještě v první třetině zásluhou Řepíka vyrovnat.

Na začátku druhé části byli v rychlém sledu vyloučeni Kachyňa a po hromadné bitce Gulaš, Vráblík a Kousal, Pražané tak měli téměř dvouminutovou výhodu přesilové hry pět na tři. Pozorný Strmeň ale udržel nerozhodný stav.

Hosté získali náskok teprve po střele Kempného od modré čáry, kterou ve 32. minutě úspěšně tečoval Tomášek. Motor mohl vyrovnat při Moravčíkově vyloučení, Kováře ale nepřekonal.

V úvodu třetí třetiny se do další šance dostal Tomášek, Strmeň byl ale pozorný. Urputný boj nenabízel příliš atraktivní podívanou, další zajímavou příležitost měl až v 51. minutě obránce Kempný, který si najel zleva k soupeřově brance, skórovat ale nedokázal.

Domácím se přes velkou snahu nedařilo v ofenzivě a čas pracoval pro Spartu, zvláště po zbytečném vyloučení Percyho. Jihočeši sympaticky zkusili zaútočit ve vlastním oslabení a svitla jim naděje při následném trestu Formana. Když k němu přisedl Kempný, získal Motor minutovou výhodu pět na tři a Čachotský vyrovnal. V pokračující klasické přesilovce mohl otočit skóre Gulaš, ale ani další pokusy Jihočechů nevedly ke změně stavu.

Zápas se tak musel prodlužovat, stejně jako první vzájemný zápas těchto týmů v sezoně na jihu Čech. O opět se z výhry radovala po Řepíkově gólu Sparta. V říjnu rozhodl kapitán Pražanů po 65 sekundách, dnes se trefil ještě rychleji.

Hlasy trenérů po utkání:

David Čermák (České. Budějovice): „Vzhledem k průběhu utkání jsme spokojení alespoň s jedním bodem. Ve druhé třetině jsme měli problémy při tlaku Sparty, kdy jsme dlouho nemohli vystřídat. Nakonec musíme hráčům poděkovat za odvedený výkon."

Miloslav Hořava (Sparta): „Věděli jsme, že Budějovice hrají o život, že to bude těžký zápas a potvrdilo se to. Hrálo se nahoru dolů, byly tam přesilovky. Nezvládli jsme závěr, kdy nám trochu chyběla disciplína. Se dvěma body jsme spokojení."

HC Motor České Budějovice - HC Sparta Praha 3:4 v prodl. (2:2, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Gulaš (Štencel), 17. Gulaš (Percy), 56. Čachotský (Pech, Percy)- 8. Krejčík (Sobotka, Řepík), 19. Řepík (Sobotka, Moravčík), 32. Tomášek (Kempný, Horák), 61. Řepík (Sobotka, Kempný). . Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6348.

České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Hovorka, Kachyňa - Gulaš, Pech, Čachotský - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Tomeček, Přikryl, Strnad - Doležal, Toman, Dzierkals. Trenér: Čermák.

Sparta: Jakub Kovář - Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček, Moravčík, Krejčík, Polášek - E. Thorell, Horák, Tomášek - Forman, Sobotka, Řepík - P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Vauhkonen, G. Thorell, D. Kaše. Trenéři Hořava a Wallson.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Motor ČB

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila České Budějovice 4:3 po prodloužení  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.