Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sparta při utkání s Hradcem ocenila dárce krve a opět zvítězila

Hokejisté Sparty porazili ve 25. kole extraligy Hradec Králové 2:1 a vyhráli tak i páté utkání pod vedením trenéra Miloslava Hořavy. Východočeši si naopak připsali pátou porážku za sebou bez zisku jediného bodu. Utkání rozhodl gól kapitána Michala Řepíka ve 28. minutě. Sparta navíc při utkání ocenila dárce, kteří se v listopadu zúčastnili Sparťanské krve. Sparta se pod vedením Miloslava Hořavy a Hanse Wallsona poprvé v sezoně představila v alternativní sadě dresů černé barvy.

Domácí se před začátkem zápasu oficiálně rozloučili s obráncem Jurčinou, který se ve 39 letech rozhodl ukončit aktivní kariéru. Slovenský bek odehrál v sezoně za Spartu 12 zápasů, naposledy nastoupil 21. října proti Brnu.

Jeho dnes už bývalí spoluhráči se mohli dostat do vedení ve čtvrté minutě, šanci Buchteleho ale zastavil Kiviaho. Následně si Pražané zahráli čtyřminutovou přesilovou hru, finského gólmana ale nepřekonali.

V závěru první třetiny byl vyloučen Okuliar a Sparta ve 22. minutě početní výhodu využila. Podruhé v sezoně se prosadil Krejčík.

Hradečtí, kteří v předešlých dvou zápasech neskórovali, nebyli v útoku příliš nebezpeční. Ve 24. minutě se jim ale podařilo vyrovnat, když Kováře překonal Okuliar. Mountfield se dočkal gólu po 158 minutách a 30 sekundách hry.

Domácí si ale zásluhou vydařené akce Řepíka vzali vedení zpět. Kapitán Sparty překvapil ve 28. minutě Kiviaha střelou z otočky. Při hře ve čtyřech poté měli Pražané hned několik velkých šancí. Vitouch ale dvakrát netrefil v ideální pozici puk, neuspěl ani Krejčík, jenž se po své druhé šanci v rychlém sledu jen chytal za hlavu.

Východočeši poté nedokázali využít čtyřminutový trest Dvořáčka, na začátku třetí třetiny byl blízko vyrovnání Lev, Kovář ale jeho příležitost zlikvidoval. Při Tomáškově vyloučení se do brejku dostal Forman, Kiviaho jej ale vychytal a následně si poradil i s šancí Gustafa Thorella.

Spartu to ale mrzet nemuselo, těsný náskok udržela až do konce a před sérií pěti zápasů na kluzištích soupeřů vyhrála počtvrté za sebou doma.

HC Sparta Praha - Mountfield Hradec Králové 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Krejčík (Horák), 28. Řepík (Sobotka) - 24. Okuliar. Rozhodčí: Kika, Pilný - Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Diváci: 10 129.

Sparta: Jakub Kovář - Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, Horák, E. Thorell - Dvořáček, D. Vitouch, Buchtele - Safin, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.

Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič - Lev, Lalancette, Cingeľ - Okuliar, Zachar, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Pajer - Doležal, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Beneš, HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, extraliga, 25. kolo, Sparta, Hradec Králové, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dragounova Jaroslava

Jmenuji se Dana Solcová z Praha Česká republika, na této stránce jsem narazil na tohoto poskytovatele půjčky a rozhodl jsem se kontaktovat jeho e-mail, byl jsem překvapen, když jsem mu dal dokument, o který požádal, najednou mi byla schválena půjčka 350 000 Kč, takže nikdy jsem nevěřil, že vše funguje. Byla mi připsána půjčka 350 000 Kč, prosím poraďte každému, kdo potřebuje půjčku, aby se obrátil na tohoto soukromého věřitele s žádostí o půjčku prostřednictvím e-mailu: terus.chris@seznam.cz

Pondělí, 12. prosince 2022, 14:59Odpovědět

PřeMir K.

"V závěru první třetiny byl vyloučen Okuliar a Sparta ve 22. minutě početní výhodu využila. Podruhé v sezoně se prosadil Krejčík." Rozhočí nastavil celkem 5 minut a Sparta v nastavení nezaváhala.

Sobota, 3. prosince 2022, 07:04Odpovědět

Sparta při utkání s Hradcem ocenila dárce krve a opět zvítězila  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.