Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejové legendy oslaví čtvrt století od Nagana zápasem v O2 areně

Přehlídku velkých hvězd nabídne utkání hokejových legend Česka a Slovenska, které se odehraje 10. února příštího roku v pražské O2 areně při příležitosti oslav 25. výročí vítězství českého týmu na olympijských hrách v Naganu. Diváci budou mít možnost vidět v akci několik šampionů z "Turnaje století" včetně Jaromíra Jágra, ale i další velká jména českého i slovenského hokeje nedávné minulosti.

Česko budou reprezentovat Jágr, Nedvěd, Eliáš, Ručinský, Patera nebo Procházka

Právě v únoru uplyne čtvrtstoletí od senzačního triumfu týmu vedeného koučem Ivanem Hlinkou. Oslavu se vším všudy slibuje chystaná odveta nedávného souboje českých a slovenských legend v Bratislavě, v němž hosté na Zimním stadionu Ondreje Nepely oslavili v září výhru 5:4.

Na české straně by mělo vyjet na led trio vítězů z Nagana: stále hrající útočník a majitel extraligového Kladna Jágr, bývalý útočník a autor vítězného gólu ze semifinálového rozstřelu v samostatných nájezdech proti Kanadě Robert Reichel a bývalý obránce Martin Straka. Na střídačce v trenérských rolích pak bude dalších pět "zlatých hochů": bývalí útočníci Martin Ručinský, Martin Straka, Josef Beránek a Pavel Patera a obránce Jaroslav Špaček.

U Ručinského existuje ještě malá šance, že by figuroval v sestavě. „Mám problémy se zády, trápí mě vyhřezlá plotýnka. I když bych si moc rád zahrál, tak to zatím úplně nevypadá, ale uvidíme v lednu. Kdyby zdraví dovolilo, potřeboval bych ale i nějaký čas, abych se do toho zase trošku dostal," vysvětlil Martin Ručinský na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Tým doplní hráči jako Petr Nedvěd, David Výborný, Jaroslav Bednář, Patrik Eliáš, Petr Klíma, Jiří Tlustý, Jan Hlaváč, Jaroslav Hlinka, Tomáš Vlasák, Zbyněk Irgl, Jaroslav Nedvěd, Lukáš Krajíček či Jakub Nakládal.

Za Slovensko by se měli dostavit Gáborík, Hossa, Chára nebo Šatan

Hodně nabitá bude podle všeho ale i slovenská soupiska, na níž mají být Marián Gáborík, Marián Hossa s bratrem Marcelem, Richard Zedník, Richard Lintner, ale i další slovenská esa nedávné minulosti.

„Pokusím se postavit ten úplně nejsilnější tým, jaký je možné postavit z hokejových důchodců na Slovensku," ujistil s úsměvem Ľubomír Višňovský. „Velmi pravděpodobně v něm budou i Žigmund Pálffy či Peter Bondra, osloveni byli i Zdeno Chára, Miro Šatan, Tomáš Kopecký nebo Michal Handzuš," nastínil bývalý obránce.

„Věřím, že se to všechno podaří a českým hokejistům oplatíme tu prohru z našeho ledu, kde už se v závěru hrálo prakticky naplno, střílelo se příklepem a bylo to celkem vyhrocené. Prohra vždy bolí, o to více doma. Na odvetu v Praze už se moc těším. Hokej v Česku je velký fenomén a myslím, že může být klidně vyprodáno," doplnil Višňovský.

„Já nerad prohrávám," reagoval s úsměvem Patrik Eliáš na slova zástupce slovenského týmu o tom, jak vážně a prestižně vzali Češi nedávný souboj nazvaný "Legendy jsou zpátky" ve slovenské metropoli. „My jsme do toho vlétli zostra a slovenské kluky jsme tím asi dost překvapili. Doufám, že v O2 areně bude také hodně lidí a užijou si to, protože i když už mají tihle hráči svůj věk, tak pořád mají ze svého umění hodně co nabídnout," řekl Eliáš.

„Na Slovensku jsme nebyl, věřím však, že to nebude tak úplně exhibice, ale bude to mít náboj, protože ty zápasy, které se jen odkloužou, mě moc nebaví. Slovenský tým má určitě velkou motivaci nám tu prohru vrátit," odtušil Jan Hlaváč, který si stále prodlužuje aktivní kariéru a v současnosti hájí barvy Vrchlabí ve druhé lize.

Ceny vstupenek budou k dostání od 790 korun

„Opravdu moc se těším. Zvlášť, pokud je to v kontextu výročí největšího úspěchu našeho hokeje. Pro nás všechny je to bezvadná příležitost se sejít, ale neznamená to, že se nepopereme o vítězství. Nedáme klukům ze Slovenska nic zadarmo. Rivalita tam bude, byť v současnosti už spíše taková kamarádská," prohlásil Ručinský.

Bohatý bude i doprovodný program. „Chceme, aby diváci byli zapojení do soutěží s hráči. Vše, co chystáme, ale budeme teprve postupně odkrývat," uvedla Andrea Bársony z pořádající agentury Eniva.

Předprodej vstupenek v ceně od 790 (4. patro) do 2990 korun (1. patro) začal dnes v poledne v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Česká republiky, Slovensko, exhibice, Nagano, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové legendy oslaví čtvrt století od Nagana zápasem v O2 areně  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.