Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do Sparty přichází švédský trenér Wallson, bude Hořavův asistent

Asistentem staronového kouče hokejové Sparty Miloslava Hořavy by se měl stát Hans Wallson. Šestapadesátiletý Švéd, který dovedl Skellefteu ke dvěma mistrovským titulům, by se k Pražanům měl připojit v pondělí.

Hans Wallson dovedl Skellefteu ke dvěma mistrovským titulům

„Jednání s Hansem je na dobré cestě. Mělo by být jasno velmi brzo. Pokud vše půjde, jak má, tak se k týmu přidá v pondělí," uvedl sportovní ředitel Sparty Petr Ton na klubovém webu.

Hořava byl do funkce oficiálně jmenován v úterý a mužstvo poprvé povede na čtvrtečním tréninku. Bez hlavního kouče jsou přitom Pražané od soboty 5. listopadu, kdy byl odvolaný Pavel Patera. Ton nyní přiznal, že jednání trvala déle, než většina veřejnosti chtěla.

„Nevybírali jsme krátkodobé řešení, jde přeci o dlouhodobější rozhodnutí. Na druhou stranu, všechno mohlo být daleko rychlejší, jasno mohlo být už v pondělí minulý týden. S Hořákem jsme seděli hned druhý den po ukončení spolupráce s Pavlem Paterou. Vypadalo to, že bude vše hotové a podepsané hned v pondělí. Miloš je přeci naprosto přirozená volba - Spartu skvěle zná, je to vítězný typ a fantastický trenér. A má na co navazovat," uvedl Ton a poukázal na porážku ve finále play off minulé sezony.

Sparta jednala s Varaďou, nakonec se vrací Hořava. Změny mohou přijít později, říká

Novým trenérem hokejové Sparty se stal Miloslav Hořava, který působil na střídačce pražského klubu s přestávkami v minulých třech sezonách. Jednašedesátiletý kouč, který nahradil Pavla Pateru, podepsal smlouvu do konce příští sezony.

„S Václavem Varaďou jsme se poprvé potkali teprve ve chvíli, kdy jsme se nemohli pohnout z místa“

Důvodem, proč k dohodě s Hořavou nedošlo rychleji, byl problém s asistentem či druhým trenérem. Bývalý vynikající obránce chtěl nejprve obnovit spolupráci s Josefem Jandačem, který nabídku k návratu odmítl, poté na první pokus nedošlo k dohodě s Wallsonem, jenž zvažoval jinou nabídku. I proto Sparta začala jednat s Václavem Varaďou, jehož příchod řada médií označila za definitivní již v pondělí.

„S Václavem Varaďou jsme se poprvé potkali teprve ve chvíli, kdy jsme se nemohli pohnout z místa. Nejintenzivnější jednání probíhala od pátku do pondělí," uvedl Ton. Ani s koučem, jenž dovedl Třinec ke třem extraligovým titulům v řadě, se ale Pražané nedohodli a poté se vrátili k jednáním s Hořavou.

„Václav Varaďa je stejně jako Miloš fantastický trenér. Má za sebou neoddiskutovatelné úspěchy s Třincem. Také on stojí za tím, že jsme v loňské sezoně neslavili titul. Jednali jsme opravdu intenzivně, nakonec jsme se ale nepotkali při vyjednávání o podmínkách. To se ve sportu děje dnes a denně," dodal Ton.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ola Westerberg / Bildbyrån

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, trenér, Praha, Miloslav Hořava, HC Sparta Praha, Hans Wallson, Skellefteå AIK, Petr Ton, Václav Varaďa, Pavel Patera, HC Oceláři Třinec, Josef Jandač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Sparty přichází švédský trenér Wallson, bude Hořavův asistent  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.