Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hokejisté Vítkovic porazili Spartu 3:2, rozhodl druhým gólem Lakatoš

Hokejisté Vítkovic udolali v 18. kole extraligy Spartu 3:2 a také v sedmém domácím utkání sezony naplno zabodovali. Dvěma góly a přihrávkou se to přičinil Dominik Lakatoš, jenž zápas rozhodl vítěznou brankou v přesilovce v čase 57:05. Pražané počtvrté za sebou nezískali ani bod a na vítězství v normální době čekají od 14. října.

Sparta do zápasu vjela v kolejích posledních týdnů. Už po 115 sekundách ztrácela, když Horákovo nedovolené bránění v přesilovce potrestal nejlepší vítkovický střelec Lakatoš, který příklepem od modré čáry prostřelil Kořenáře a zaznamenal svůj jedenáctý gól v sezoně.

Pražané se však z nepovedeného začátku postupně vykřesali a ve 14. minutě dorovnali skóre. V tlačenici na vítkovickém brankovišti prokázal dobrou orientaci Erik Thorell a i zády k brance zvedl puk nad Stezkovu lapačku.

Hosté v nástupu do druhé části mohli stav i otočit, ale Moravčíkovu ránu zlikvidoval Stezka, který pak držel spoluhráče i v hostující přesilovce.

Rovnocenný zápas pak naklonila na vítkovickou stranu spolupráce Lakatoše s Fridrichem, jenž rychlý kontr dva na dva dotáhl vzorným bekhendovým blafákem. Domácí tak od 37. minuty znovu vedli.

Opět bez svého kanonýra Muellera i nejproduktivnějšího obránce Mikuše následně Vítkovice promarnily přesilovku a ve 43. minutě je vytrestal Buchtele, který zblízka pohotovým bekhendem pokořil Stezku a radoval se ze své první trefy v sezoně.

Domácí se přesto opět dokázali nadechnout. Po několika pološancích utkání rozuzlila přesilovka při Poláškově vyloučení v 58. minutě, ve které Lakatoš ze svého typického místa na kruhu skóroval nekompromisní dělovkou. Pražané se už nedokázali vzepřít a počtvrté za sebou nebodovali.

HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Lakatoš (Krieger, Roberts Bukarts), 37. Fridrich (Lakatoš), 58. Lakatoš (Gewiese, Roberts Bukarts) - 14. E. Thorell (G. Thorell, M. Jandus), 43. Buchtele (Kempný). Rozhodčí: Kika, Obadal - Axman, Gebauer. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. Diváci: 9095.

Vítkovice: Stezka - Grman, Gewiese, Raskob, Koch, Stehlík, L. Kovář - Půček, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.

Sparta: Kořenář - Moravčík, Krejčík, Polášek, Kempný, Mikliš, Němeček, M. Jandus - Řepík, Sobotka, Horák - Tomášek, G. Thorell, E. Thorell - Konečný, D. Vitouch, Buchtele - Houser, M. Vitouch, Safin. Trenér: Patera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Beneš / HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, prohra, HC Vítkovice Ridera, Dominik Lakatoš, AC Sparta Praha, MFK Vítkovice, hokejista, Erik Thorell, Roberts Bukarts

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Vítkovic porazili Spartu 3:2, rozhodl druhým gólem Lakatoš  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.