Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeň porazila nedisciplinovanou Spartu, Pražané nebodovali potřetí v řadě

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 17. kola extraligy pražskou Spartu 4:0, doma bodovali počtvrté za sebou a potřetí z této série zvítězili. Indiáni postupně v každé z třetin navyšovali své vedení, naopak trápící se hosté gólmana Dominika Pavláta překonat nedokázali a nebodovali potřetí v řadě.

Nedisciplinovaně hrající Sparťané navíc prohráli již šesté z posledních osmi zápasů a zřejmě se blíží vedením avizované změny na trenérských postech, či v hráčské sestavě.

Domácí přečkali aktivní nástup Sparty a naopak v 9. minutě musel gólman Kovář zasahovat proti šanci Blomstranda. Vzápětí se předvedl i jeho protějšek Pavlát, který dokázal vyrazit střelu Sobotky z dobré pozice. Indiáni hráli jednoduše a ve 12. minutě se díky šikovné Hrabíkově teči Baránkova nahození ujali vedení. Hosté prohrávali osobní souboje a přes technickou převahu už do přestávky zareagovat nedokázali.

Prostřední část pokračovala ve vysokém tempu, nová posila domácích Holešinský ale z pravého kruhu netrefil branku. Na nápor Indiánů odpověděl ve 25. minutě Mikliš od modré čáry střelou pouze do pravé tyčky a naopak o tři minuty později ozdobil Blomstrand svůj průnik z levé strany trefou na 2:0.

Záhy mohl po akci Horáka odpovědět Buchtele, jenže zblízka trefil jen pravou tyčku odkryté branky. Po polovině utkání podrazil Moravčík nebezpečně zakončujícího Suchého a v následné početní výhodě vypálil bez přípravy Mertl v gólové pozici nad a Holešinský již při hře pět na pět orazítkoval svižným pokusem levou tyčku. Závěr druhé třetiny patřil Spartě, Pavlát si však poradil se samostatným únikem Řepíka a ve 39. minutě akrobaticky zneškodnil šanci Kempného.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté ubránili oslabení a po vítězné bitce Mikliše proti Bittenovi se tlačili směrem dopředu. Jenže s tečí Sobotky si poradil Pavlát a poté Spartu srazila nedisciplinovanost. Dlouhou přesilovku pět na tři totiž ve 48. minutě zužitkoval střelou z pravého kruhu Rekonen.

První nulu v sezoně Pavlátovi nepokazil v 53. minutě ani zblízka zakončující Kempný a domácí již utkání i díky dalšímu vyloučením soupeřů dohráli v exhibičním tempu. Při sparťanské hře bez brankáře na konečných 4:0 upravil novic Holešinský.

HC Škoda Plzeň - HC Sparta Praha 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Hrabík (Baránek, Zámorský), 28. Blomstrand (Suchý, Kaňák), 48. Rekonen (Hrabík), 58. Holešinský. Rozhodčí: Sýkora, Šindel - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 0:7, navíc Bitten - Mikliš oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 4397. 

Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Kremláček, Kvasnička, Kaňák, Houdek - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, Blomstrand - Adamec, Malát, Hrabík - Bitten, F. Suchý, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Sparta: Jakub Kovář - Moravčík, Krejčík, Mikliš, Kempný, M. Jandus, Němeček - Řepík, Sobotka, Konečný - D. Simon, R. Horák, Buchtele - Tomášek, D. Vitouch, E. Thorell - Hauser, G. Thorell, M. Vitouch. Trenér: Patera.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Beneš/HC Sparta Praha

Štítky HC Sparta Praha, hokej, prohra, HC Škoda Plzeň, Dominik Pavlát, Jakub Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeň porazila nedisciplinovanou Spartu, Pražané nebodovali potřetí v řadě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.