Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejisté Sparty potřetí za sebou nebodovali, podlehli doma Brnu 2:3

Hokejisté Sparty prohráli v utkání 13. extraligového kola s Brnem 2:3. Pražané tak vyšli po porážkách v Třinci a Hradci Králové potřetí za sebou naprázdno, zatímco tým Komety uspěl počtvrté v řadě a ztratil za tu dobu jediný bod.

Hosté uspěli v Praze poprvé od ledna 2019 díky povedené druhé třetině, v níž před návštěvou sezony 13.111 odskočili ze stavu 1:1 do vedení 3:1.

Už ve čtvrté minutě uháněl sám na gólmana Furcha Řepík, velkou šanci však neproměnil. V začínající osmé minutě tak šla do vedení Kometa, když se po nádherné Flekově nahrávce z otočky prosadil Horký. Sparťané pak sice nevyužili první přesilovku zápasu, ale v 15. minutě slavili vyrovnání, když zakončením na bližší tyčku překvapil Furcha Konečný.

Po přestávce zakončoval nebezpečně Kollár a Kovář v domácí brance měl, co dělat, aby kotouč vytěsnil do bezpečí. Před polovinou utkání se na něho řítil osamocený Sallinen, Kovář ho vychytal, jenže zakrátko následovalo Poláškovo nepovedené vyhození a puk za jeho záda usměrnil po Kratochvílově pokusu Zbořil.

Následovaly velké příležitosti sparťanů na vyrovnání: Sobotka a Tomášek zakončovali z první v přesilovce, pak dokonce v oslabení připravil David Vitouch dobrou pozici k zakončení pro Konečného, ale Furch byl pozorný. Právě Konečný měl ve stejném oslabení vzápětí další možnost, jenže neuspěl, puku se zmocnil Koblížek a povedenou individuální akci dotáhl až ke gólu na 3:1 pro hosty. Furch si připsal asistenci.

Třetí část začali Brňané pouze ve čtyřech kvůli Hrbasově prohřešku ze závěru druhé třetiny, zvládli však úspěšně nejen toto oslabení, ale i to, které záhy následovalo po faulu Kučeříka. Ve 46. minutě se tváří v tvář Furchovi dostal opět domácí kapitán Řepík, i v tomto případě byl však v tomto minisouboji úspěšnější strážce brněnské branky.

Sparťané se přece jen dočkali gólu naděje ve 49. minutě, kdy se na modré čáře opřel do puku Jandus a přízemní ranou překonal Furcha. Vrátit hostům klid mohl vzápětí Šalé, zblízka ale pálil jen do připraveného Kováře. V závěru pomohla Furchovi horní tyčka, tři body však Brňané nakonec uhájili i při závěrečné hře domácích bez gólmana.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Konečný (M. Vitouch), 49. M. Jandus (D. Vitouch) - 8. Horký (Flek, Holík), 30. A. Zbořil (Kratochvíl), 36. Koblížek (Furch). Rozhodčí: Šír, Obadal - Frodl, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 13.111. 

Sparta: Jakub Kovář - Krutil, Krejčík, M. Jandus, Němeček, Mikliš, Polášek, Jurčina - Řepík, Sobotka, D. Simon - Tomášek, R. Horák, E. Thorell - Přibyl, G. Thorell, M. Forman - M. Vitouch, D. Vitouch, Konečný. Trenér: Patera.

Brno: D. Furch - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Kundrátek, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Strömberg, Zaťovič - Šalé, T. Sallinen, Kollár - Kratochvíl, A. Zbořil, Dufek. Trenér: Pešout.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HC Kometa Brno

Štítky HC Sparta Praha, hokej, prohra, HC Kometa Brno, HC Oceláři Třinec, Mountfield Hradec Králové, Jakub Kovář, hokejista, Tyko Sallinen, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty potřetí za sebou nebodovali, podlehli doma Brnu 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.