Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta se dostala do vedení. Mladou Boleslav porazila 3:1

Fotbalisté Sparty zvítězili po obratu ve čtvrtém kole první ligy v Mladé Boleslavi 3:1. Domácí vedli zásluhou Denise Donáta, ale Pražané v rozmezí 50. až 58. minuty otočili výsledek. Nejprve se prosadil Lukáš Juliš a po něm Asger Sörensen, pojistku přidal v závěru střídající Tomáš Čvančara. Pražané vyhráli v nejvyšší soutěži třetí zápas po sobě a vedou neúplnou tabulku. Naopak Středočeši stále čekají na první triumf v ligové sezoně.

Hosté nastoupili v obraně bez stopera Hancka, který jedná o přestupu do Feyenoordu Rotterdam. Už po dvou minutách mohla jít Sparta do vedení, jenže kapitán Pavelka vystřelil z vápna těsně vedle. O chvíli později domácí brankář Polaček zneškodnil Peškovu přízemní střelu z šestnáctky. Na opačné straně Šimkovu hlavičku pod břevno gólman Holec vytáhl na roh. Ve 24. minutě Jankto nahradil zraněného sparťanského křídelníka Peška. Po půlhodině hry krajní bek hostů Höjer z úhlu neprostřelil Polačka.

V 38. minutě domácí otevřeli skóre, když Donát v souboji ve vápně předčil Karabce a hlavou pomocí odrazu od tyče překonal Holce. Dvacetiletý obránce vstřelil svůj první ligový gól v kariéře.

Pět minut po přestávce Letenští srovnali. Střídající Čvančara našel Juliše a ten se střelou na zadní tyč nemýlil. Sparťanský útočník se i vinou dlouhého zranění trefil v nejvyšší soutěži poprvé od loňského května.

V 58. minutě hosté dokonali obrat po dánské spolupráci. Höjer centrem z rohu do vápna našel Sörensena, který oslavil premiérový gól v české lize.

Vedení Sparty mohl dvakrát navýšit střídající Drchal, ale Polaček byl v obou případech proti. Definitivní uklidnění přinesl hostům Čvančara střelou na bližší tyč.

Pražané vyhráli šestý vzájemný ligový zápas v řadě. Na hřišti Mladé Boleslavi triumfovali v nejvyšší soutěži potřetí za sebou a dali při tom 11 branek.

FK Mladá Boleslav - Sparta Praha 1:3 (1:0)

Branky: 38. Donát - 50. Juliš, 58. Sörensen, 89. Čvančara. Rozhodčí: Hocek - Hájek, Hrabovský - Kocourek (video). ŽK: Suchý, Stránský, Matějovský, Šimek, Krobot, Hoftych (trenér) - Pavelka, Jankto, Priske (trenér). Diváci: 4713.

M. Boleslav: Polaček - Pech, Šimek, Suchý, Karafiát - Dancák (86. Žitný), Donát (71. Krobot) - Stránský (66. Fulnek), Matějovský, Ladra (86. Skalák) - Škoda. Trenér: Hoftych.

Sparta: Holec - Mejdr, Sörensen, Zelený, Höjer - Pavelka, Sadílek - Daněk (83. Wiesner), Karabec (46. Čvančara), Pešek (24. Jankto, 72. Fortelný) - Juliš (72. Drchal). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Sparta, sport, Praha, AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, Tomáš Čvančara, Lukáš Juliš, Denis Donát, soutěž, Feyenoord, ŠKODA AUTO a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta se dostala do vedení. Mladou Boleslav porazila 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.