Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sparta i fotbalista Kuchta chtějí kratší trest. Proti verdiktu disciplinární komise se odvolali

Fotbalová Sparta Praha a její útočník Jan Kuchta se odvolali proti pětizápasovému trestu, který českému reprezentantovi udělila disciplinární komise LFA za vyloučení po surové hře v úvodním kole prvoligové sezony proti Liberci. ČTK to řekl tiskový mluvčí letenského klubu Ondřej Kasík. Pražané požadují nižší trest, případ je nyní v rukou odvolací komise FAČR.

Kuchta dostal trest na pět soutěžních zápasů v minulém týdnu za to, že v závěru úvodního kola minulou neděli šlápl na hlavu libereckému brankáři Olivieru Vliegenovi. Pětadvacetiletý útočník, který přišel do Sparty jako největší letní posila na hostování z Lokomotivu Moskva, si v nastavení ve vápně předkopl míč a podél obránce Filipa Prebsla se již k balonu nedostal. Situaci dohrál a trefil kopačkou Vliegena do hlavy. Od sudího Ladislava Szikszaye dostal nejprve jen žlutou kartu, po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru byl ale vyloučen.

Jelikož Szikszay vyhodnotil Kuchtův zákrok v zápise o utkání jako surovou hru, mohl reprezentační útočník podle disciplinární řádu za tento druh prohřešku dostat trest v rozmezí do jednoho do šesti duelů a navíc pokutu až do 50 tisíc korun. Disciplinárka mu udělila téměř nejvyšší možný trest, neboť usoudila, že hráč mohl střetu své nohy s brankářem zabránit.

Letenským se zdá zastavení činnosti na pět zápasů neadekvátní. Argumentovali tím, že útočník rozhodně neměl v úmyslu Vliegena zranit, že neměnil dráhu svého pohybu, a že z podobných situací dává góly.

Kuchta si již odpykal první pětinu z trestu v nedělním utkání v Českých Budějovicích, kde Sparta zvítězila 2:0 a částečně napravila překvapivou úvodní porážku 1:2 s Libercem. Pokud by reprezentační útočník s odvoláním neuspěl, mohl by po uplynutí poloviny trestu požádat disciplinární komisi o podmíněné odložení výkonu jeho zbytku nebo dokonce o podmíněné prominutí. V případě, že by Kuchtovi nevyhověla ani disciplinárka, chyběl by až do šestého kola a na trávníky by se mohl vrátit až na začátku září.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, disciplinární komise, trest, Kuchta, odvolání, Jan Kuchta, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, Fotbalová asociace České republiky, FC Lokomotiv Moskva, SK Dynamo České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta i fotbalista Kuchta chtějí kratší trest. Proti verdiktu disciplinární komise se odvolali  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.