Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavii vyzve fotbalový trpaslík. Do Prahy přiletí St Joseph's z Gibraltaru

Fotbalisté Slavie se ve 2. předkole Evropské konferenční ligy utkají s týmem St Joseph's z Gibraltaru. Třetí tým loňské sezony nejvyšší gibraltarské ligy v odvetě úvodního předkola porazil 1:0 severoirské Larne a v součtu s domácí bezbrankovou remízou postoupil do další fáze proti českému vicemistrovi.

Dvojzápas pražská Slavia zahájí ve čtvrtek 21. července na hřišti soupeře. Odveta je na programu o týden později v Edenu.

Druhý postup v historii

St Joseph's je nejstarším gibraltarským klubem, když letos slaví 110 let od založení. Největším úspěchem je zisk ligového titulu v sezoně 1995/1996. V evropských pohárech klub odehrál dohromady třináct utkání. V minulosti se tradičnímu gibraltarskému klubu podařilo postoupit pouze přes kosovskou Prištinu v roce 2019. Záhy St Joseph's vypadl po vysoké prohře 0:10 ve dvojutkání se skotským Rangers.

Vyzyvatel Slavie staví především na domácích hráčích a Španělech. V sestavě najdeme ale také několik cizinců. V brance se v této sezoně nově objevuje Angličan Ross Fitzsimons, který má bohaté zkušenosti z druhé a třetí anglické ligy. Na soupisce se objevuje také Argentinec Federico Martín Villar, který kromě soutěží ve své domovině zkoušel rozjet kariéru také v Bulharsku v dresu Spartaku Varna. Stejné národnosti je také Lucas Olmos. Ten se naopak zkoušel prosadit v nižších španělských soutěžích.

Reprezentant na hrotu

V útoku klub spoléhá na rodáka z Tanzanie Adi Yussufa, který má na svém kontě přes 250 utkáních v nižších anglických ligách a dva starty za reprezentaci. Na hrotu ho doplňuje devětadvacetiletý Ishmail Kofi Antwi z Ghany. Ten naopak strávil posledních deset let v nižších ligách ve Španělsku a oblékal například dres druhého rezervního týmu Atletica Madrid.

Ohodnoť článek

Foto St Joseph's FC

Štítky Sport, fotbal, Konferenční, 1. předkolo, Slavia, SK Slavia Praha, Gibraltar, Evropská konferenční liga UEFA, FK Priština, Rangers FC, Ross Fitzsimons, Lucas Hernández, Stadion Eden, Španělsko, Bulharsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavii vyzve fotbalový trpaslík. Do Prahy přiletí St Joseph's z Gibraltaru  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.