Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta uložila fanouškům 39 zákazů vstupu. V trestech za porušení návštěvního řádu budeme pokračovat, varuje klub

Fotbalová Sparta od roku 2015 uložila fanouškům 45 pokut a 39 zákazů vstupu. Klub o tom informoval v dnešní zprávě adresované příznivcům. V trestání rasistických projevů, používání pyrotechniky a fyzického násilí hodlá pokračovat i v nadcházející sezoně.

„Motivací klubu není využívat pokuty jako zdroj financování, zároveň nejde ani o vedení osobních sporů s těmi, kteří návštěvní řád porušili. Naopak hlavní ambicí je naplnit očekávání fanoušků a vytvořit takové prostředí, ve kterém se návštěvníci Letné cítí bezpečně,“ vysvětluje klub ve zprávě, kterou adresuje fanouškům.

Například s rasismem se Sparta potýkala hned v několika případech během uplynulé sezony. Ke konkrétním případům došlo v letenských ochozech v průběhu minulé sezony jak v české nejvyšší soutěži, například při utkání se Sigmou Olomouc, tak i při mezinárodních zápasech s Monakem.

Fotbalisté Sparty zahazovali šance a v generálce remizovali s Paksem 1:1

Fotbalisté pražské Sparty v generálce na vstup do nové sezony zahazovali šance a v závěrečném přípravném utkání na soustředění v Rakousku jen remizovali s Paksem 1:1. Svěřence dánského trenéra Briana Priskeho poslal do vedení svým premiérovým...

„Důsledkem jsou pak uzavřené části tribuny, či dokonce celý stadion, případně podmínečný trest a vysoká finanční sankce. V budoucnu může UEFA přistoupit k uzavření stadionu pro dospělé publikum na více utkání, k odpočtu bodů, v kritickém případě pak může dojít k vyloučení ze soutěží UEFA,“ doplňuje klub.

Vedení Sparty v prohlášení odsoudilo také používání pyrotechniky na stadionu. Ta zkomplikovala například utkání s ostravským Baníkem. „Klub jedná při odhalení fanoušků, kteří se snaží pronést pyrotechniku do stadionu, nebo se podílejí na jejím „odpálení“ v ochozech, v souladu s návštěvním řádem. Hlavním motivem udělování sankcí je zachování maximální možné bezpečnosti na tribunách,“ píše se ve zprávě.

S apelem na diváky přišli letenští před vstupem do pohárové Evropy. Sparta odehraje první utkání s Viking FK 21. července na stadionu Letná.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky Praha, fotbal, AC Sparta Praha, fanoušci, zákaz, pyrotechnika, UEFA, Letná, SK Sigma Olomouc, FC Baník Ostrava, Monako, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta uložila fanouškům 39 zákazů vstupu. V trestech za porušení návštěvního řádu budeme pokračovat, varuje klub  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.