Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ze Slavie přes Lokomotiv Moskva do Sparty. Kuchta přestoupil k letenskému rivalovi

, aktualizováno 25. června 2022, 11:26

Fotbalisty pražské Sparty posílil před novou sezonou útočník Jan Kuchta. Pětadvacetiletý reprezentant přišel na Letnou na roční hostování s opcí z Lokomotivu Moskva, kam letos v lednu přestoupil za pět milionů eur z týmu úhlavního sparťanského rivala Slavie.

„Jakmile se naskytla možnost Honzu získat, okamžitě jsme začali jednat, protože byl v úzkém okruhu útočníků, na které jsme v posledních měsících cílili. Trenér s tímto příchodem ihned souhlasil. Posílit tým o prověřeného střelce bylo důležitým bodem v tomto přestupním období," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Důležitými atributy Honzovy hry jsou rychlost, napadání rozehrávky soupeře, kvalita v zakončení. Je v ideálním věku, vybudoval si dobrou pozici v reprezentaci, náš tým se s ním stává od první chvíle silnější," řekl o nové posile Rosický.

Pětadvacetiletý Kuchta ve Spartě působil v mládežnických týmech. Pak nastupoval za Bohemians 1905, Žižkov, Slovácko, Teplice a Liberec, odkud v létě 2020 zamířil do Slavie. V jejím dresu vstřelil za rok a půl v 65 zápasech 32 soutěžních branek. V sezoně 2020/21 získal v Edenu mistrovský titul a přispěl i k triumfu v poháru. Společně se sparťanem Adamem Hložkem se stal s 15 góly nejlepším střelcem ligy. Slavii pomohl také do čtvrtfinále Evropské ligy.

V ruské lize odehrál 10 utkání s bilancí tří tref a dvou asistencí. Kuchta na sebe výrazně upozornil ve čtyřech červnových duelech elitní skupiny Ligy národů, v nichž za národní tým dal dvě branky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha/Martin Malý

Štítky Sport, fotbal, první, Sparta, Kuchta, FOTO, Jan Kuchta, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Lokomotiv Moskva, Letná, Tomáš Rosický, Bohemians 1905, FK Viktoria Žižkov, 1. FC Slovácko, FK Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze Slavie přes Lokomotiv Moskva do Sparty. Kuchta přestoupil k letenskému rivalovi  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.