Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sparta nasbírala pokuty za víc než dvě stě tisíc. Její fanoušci se provinili v pohárových i ligových zápasech

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace udělila pražské Spartě pokuty za dvě stě deset tisíc korun. Její fanoušci totiž podle komise hřešili na finálových zápasech poháru i v ligových utkáních o titul.

Při finálovém zápase MOL Cupu se Slováckem v Uherském Hradišti sparťanští příznivci použili pyrotechniku, kvůli které muselo být přerušeno utkání, na hrací plochu házeli předměty, poškodili zařízení stadionu a doupouštěli se dalších výtržností. Stejně tak se dopustili přestupků i v první zápase, který se neodehrál kvůli silnému dešti. Za to komise Spartě vyměřila pokutu 150 tisíc koun.

„Nejvážnějším přestupkem z našeho pohledu bylo použití a vysoce nebezpečné vhazování pyrotechniky směrem k členům pořadatelské služby během prvního nesehraného utkání,“ vysvětlil v tiskové zprávě předseda disciplinární komise Richard Baček.

Dalších třicet tisíc klub zaplatí za nevhodné pokřiky fanoušků během utkání 5. kola skupiny o titul proti Slavii. Stejnou částkou Spartu komise potrestala za porušení povinností pořádajícího klubu, kdy fanoušci na utkání 4. kola skupiny o titul proti Slovácku na stadion pronesli a použili pyrotechniku a nevhodně pokřikovali.

Pokutám neušel ani další pražský tým Slavia. Ta má dohromady zaplatit za špatné chování fanoušků 150 tisíc.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky pokuta, disciplinární komise, AC Sparta Praha, fotbal, SK Slavia Praha, pyrotechnika, Slovácko, MOL Cup, Uherské Hradiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta nasbírala pokuty za víc než dvě stě tisíc. Její fanoušci se provinili v pohárových i ligových zápasech  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.