Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stadion pražské Slavie bude příští rok hostit finále Evropské konferenční ligy

Fotbalové fanoušky nejen z Prahy, ale i z celé České republiky potěšila informace o tom, že finále Evropské konferenční ligy se v roce 2023 uskuteční na stadionu fotbalové Slavie v pražském Edenu. Rozhodl o tom výkonný výbor UEFA na úterním zasedání ve Vídni. Hrát se bude 7. června 2023.

„Rozhodnutí prokazuje naši pevnou pozici v rámci UEFA“

Česká fotbalová asociace ohlásila svou kandidaturu na pořádání finálového zápasu v říjnu 2021. „Rozhodnutí prokazuje naši pevnou pozici v rámci UEFA, kterou mimo jiné potvrdila i nedávná návštěva předsedy Aleksandra Čeferina v Praze. To, že nám vedení UEFA dalo přednost před ostatními kandidáty navíc ukázalo, že jsme se měli při kandidatuře o co opřít, že máme co nabídnout,“ uvedl na webu asociace předseda FAČR Petr Fousek.

O pořádání finálového utkání stáli Kypr, Řecko, Severní Irsko, Slovensko, Izrael a Česká republika. Fotbalová asociace musela navíc vyjednat výjimku na kapacitu stadionu.

Slavia ztratila slibně rozehraný duel a v Evropě končí. Brankář Mandous zavinil kuriózní gól

Fotbalisté Slavie do semifinále Evropské konferenční ligy nepostoupili a klubové a české pohárové maximum nevyrovnali. Pražané v domácí odvetě čtvrtfinále prohráli s Feyenoordem Rotterdam 1:3 a po venkovní remíze 3:3 ze soutěže vypadli. Dva góly...

Praha bude na chvíli hlavním městem evropského fotbalu

Kandidaturu podpořilo i vedení Prahy. „Děkujeme všem, kteří nás podporovali, především vedení hlavního města Prahy a Slavii Praha, která poskytne pro utkání svůj stadión. Akce může směle navázat na úspěšné akce v minulosti a doufám, že uvidíme v české metropoli špičkové kluby, bude to svátek fotbalu,“ uvedl Fousek a dodal, že FAČR hodlá i v budoucnu přivést do České republiky akce, které pořádá UEFA.

Konferenční liga je novou soutěží, ve které letos bojovala i pražská Slavia, do finále se probojovaly kluby AS Řím a Feyenoord. Praha se stane hlavním městem evropského fotbalu 7. června, kdy budou v Edenu přítomni členové výkonného výboru UEFA a evropské fotbalové špičky.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky sport, fotbal, stadion, SK Slavia Praha, Praha, finále, Evropská konferenční liga UEFA, UEFA, Česko, SK Rapid Wien, Stadion Eden, hlavní město, Fotbalová asociace České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stadion pražské Slavie bude příští rok hostit finále Evropské konferenční ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.