Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Slavia v Jablonci zvítězila 2:1, zůstává na prvním místě

Fotbalisté pražské Slavie zvítězili v 29. kole první ligy v Jablonci 2:1. Obhájce titulu poslal v 31. minutě do vedení Ivan Schranz po obrovské chybě brankáře Jana Hanuše a v 84. minutě přidal po dalším zaváhání domácí defenzivy pojistku Stanislav Tecl. O tři minuty později už jen snížil střídající Jan Krob.

Červenobílí si částečně spravili náladu po čtvrteční porážce 1:3 v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy a vyřazení ze soutěže a kolo před koncem základní části nejvyšší soutěže nadále vedou tabulku o bod před druhou Plzní. Jablonec prohrál poosmé z posledních devíti ligových zápasů se Slavií, už devět kol čeká na vítězství a patří mu 12. místo s náskokem pouhých dvou bodů na barážové pozice.

Slavia nastoupila se sedmi změnami v základní sestavě oproti čtvrtečnímu utkání s Feynoordem. Mezi tyčemi dostal před Mandousem přednost Kolář, na stoperu nastoupil Kúdela a v útoku pak Tecl. Nezvykle na postu podhrota hrál Fila.

Pražané se v netradiční sestavě hledali a oproti předpokladům v první půli nijak výrazně nedominovali. Ve 13. minutě těsně nedosáhl na centr Plavšič, na druhé straně hosté zablokovali Kratochvílovu střelu.

Jablonečtí dobře dostupovali hráče a nepouštěli favorita do šancí, v 31. minutě mu ale sami doslova darovali vedení. Gólman Hanuš, který krátce působil i ve Slavii vyběhl daleko před pokutové území, míč místo odkopu začal nepochopitelně zpracovávat a nabídl úvodní trefu Schranzovi, který bez problémů poslal balon do prázdné branky. Ještě v minulé sezoně jablonecký ofenzivní hráč skóroval podesáté v ligovém ročníku.

Severočeši mohli rychle odpovědět, míč se napříč pokutovým územím dostal až na pravou stranu k Surzynovi, ale ten tvrdou přízemní střelou minul. Domácí chtěli ještě do pauzy srovnat, ale slávisté nápor s vypětím sil ustáli.

Po změně stran se dlouho hrálo bez šancí. V 64. minutě se tlačil do úniku Schranz, míč si však ukopl. Jablonec se sice snažil o vyrovnání, ale Slavia kontrolovala průběh více než v úvodním dějství.

V 84. minutě navíc Pražané přidali pojistku. Dlouhý aut ze strany prodloužil hlavou střídající Talovjerov a nehlídaný Tecl zády poslal balon do sítě přes brankáře Hanuše, který opět zaváhal. Domácí ještě závěr zdramatizovali, když se za tři minuty trefil přesně pod břevno střídající Krob. Srovnat už ale Jablonečtí nedokázali ani v pětiminutovém nastavení.

FK Jablonec - Slavia Praha 1:2 (0:1)

Branky: 87. Krob - 31. Schranz, 84. Tecl. Rozhodčí: Hocek - Kubr, Šimáček - Franěk (video). ŽK: Černák, Pilař, Silný, Martinec, Krob - Fila, Tecl, Kolář. Diváci: 4056.

Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený (74. Krob) - Hübschman (73. Považanec) - Černák, Kratochvíl, Houska, Pilař (74. Kadlec) - Ikaunieks (57. Silný). Trenér: Rada.

Slavia: Kolář - Bah, Kúdela, Kačaraba, Jurásek - Hromada (87. Ševčík), Traoré (87. Oscar) - Schranz, Fila (55. Talovjerov), Plavšič (55. Olayinka) - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, Slavia, sport, Praha, SK Slavia Praha, FK Baumit Jablonec, Stanislav Tecl, Jan Krob, Ivan Schranz, Jan Hanuš, Evropská konferenční liga UEFA, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia v Jablonci zvítězila 2:1, zůstává na prvním místě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.