Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalisté Slavie převzali po derby Klíč od Prahy. Věnovali ho nemocnému Tvrdíkovi

Fotbalisté Slavie po půlroce znovu převzali zpět do svého držení Klíč od města Prahy, který jim dnes po nedávném vítězství v ligovém derby nad Spartou na Staroměstské radnici předal primátor Zdeněk Hřib. Červenobílí věnovali putovní trofej klubovému šéfovi Jaroslavu Tvrdíkovi, jenž se léčí s onkologickým onemocněním.

„Jardo, nejsi na to sám, jsme na to s tebou“

Slávisté měli klíč od podzimu 2017 v držení až do loňského října, kdy Sparta poprvé od března 2016 vyhrála derby. Červenobílí ale 6. března rivalovi porážku oplatili a vzali si putovní trofej zpět. Vršovický klub v Brožíkově sále zastupovali člen představenstva Tomáš Bůzek, generální sekretář Martin Říha, asistent trenéra Jaroslav Köstl a hráči David Hovorka s brankářem Ondřejem Kolářem.

„Jsem strašně rád, že se nám podařilo získat klíč zpátky. Chtěl bych klíč i vítězství symbolicky věnovat našemu prezidentovi panu Tvrdíkovi, který teď bojuje svůj vlastní zápas. Jardo, nejsi na to sám, jsme na to s tebou," uvedl Bůzek.

„Máme z klíče obrovskou radost, protože všichni ví, že tenhle zápas je něco víc než ostatní. Vždy se na něj všichni více nahecují. Já jsem derby ještě neprohrál. Věřím, že klíč zůstane zase delší dobu u nás," řekl novinářům Kolář.

Slavia porazila před vyprodaným Edenem Spartu 2:0 a vrátila se do čela tabulky

Fotbalisté Slavie porazili doma ve 24. kole první ligy v pražském derby Spartu 2:0. Vítězný gól vstřelil v Edenu v 31. minutě Ondřej Lingr, pojistku v závěrečném nastavení přidal Ivan Schranz

Šéf fotbalové Slavie Tvrdík podstoupil operaci kvůli onkologickému onemocnění

Předseda představenstva fotbalové Slavie Jaroslav Tvrdík se musel kvůli vážné nemoci podrobit operaci. Informaci serveru Expres.cz potvrdil na twitteru vršovický klub. Šéf úřadujícího českého mistra vypadne z pracovního procesu zhruba na čtyři...

„Jsme rádi, že se opět do slávistického muzea vrací klíč, o který jde v každém derby“

Slávisté vyhráli v březnovém už 302. derby doma 2:0. Zápas byl speciální především pro Hovorku, který nastoupil poprvé po vážném zranění kolena. „Kdyby mi někdo po tomhle zranění řekl, že první utkání budu hrát derby, řekl bych mu, že asi není normální. Ale nějak to tak vyplynulo. Šel jsem do toho, věřil si, celá ta cesta a práce stály za to," uvedl Hovorka.

Slávisté převzali klíč během reprezentační přestávky. Slavnostní akt si užívali a už mysleli na nedělní šlágr ligové sezony v Plzni. Červenobílí ztrácejí na západočeského lídra tabulky z druhého místa bod.

„Jednak to má sportovní rozměr, jsme rádi, že se opět do slávistického muzea vrací klíč, o který jde v každém derby. A zadruhé to má takový kulturně-společenský rozměr. Je pro nás obrovská pocta vůbec být v takhle krásných prostorách. Věřím, že klíč udržíme a myšlenkami už jsme u nedělního zápasu v Plzni," řekl Köstl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Klíč od Prahy, Slavia, Praha, AC Sparta Praha, Jaroslav Tvrdík, SK Slavia Praha, Zdeněk Hřib, fotbalista, Staroměstská radnice, David Hovorka, Jaroslav Köstl, Ondřej Kolář, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie převzali po derby Klíč od Prahy. Věnovali ho nemocnému Tvrdíkovi  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.