Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Návrat do brány bez helmy a s čistým kontem. Neuvěřitelný pocit, hlásí brankář Slavie Kolář

Po čtyřech měsících dostal brankář Ondřej Kolář znovu šanci mezi tyčemi a svůj zápasový návrat ozdobil čistým kontem, kterým pomohl fotbalistům Slavie k výhře 1:0 nad Bohemians 1905 ve 22. kole první ligy. Sedmadvacetiletá nedávná jednička Pražanů připustila, že na tento okamžik dlouho čekala.

„Je to opět neuvěřitelný pocit“

Kolář nastoupil poprvé od 24. října a utkání v Českých Budějovicích, kde po jeho nejistém výkonu Slavia jen remizovala 2:2. Zkušený gólman měl poté rovněž zdravotní potíže a jedničkou úřadujících mistrů se stal Aleš Mandous.

„Je to opět neuvěřitelný pocit. Dlouho jsem na návrat čekal a těšil se. Přišel teď proti Bohemce a jsem rád, že jsme zvítězili a udrželi u toho nulu vzadu. Jsem nesmírně rád jak za to, že jsem dostal šanci, tak i za to, že jsme zápas zvládli," uvedl pro klubovou televizi Ondřej Kolář.

Fotbalisté Slavie se vrátili do čela ligy. Obhájce titulu porazil Bohemians 1905 1:0. Zápas rozhodl Olayinka

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 22. kole první ligy v malém pražském derby nad Bohemians 1905 1:0. Souboj vršovických sousedů rozhodl ve 43. minutě Peter Olayinka. Obhájce titulu z Edenu po úvodní jarní porážce doma s Karvinou v nejvyšší soutěži...

„Ondra udělal velký kus práce“

Na začátku druhé půle za stavu 1:0 se blýskl klíčovým zákrokem proti hlavičce Davida Puškáče zblízka. „Viděl jsem, jak letí ze strany centr na zadní tyč a odhadoval, že Alex Bah na něj už asi nedosáhne. Snažil jsem se co možná nejrychleji přesunout k tyči a doufal jsem, že mě míč zasáhne, což se stalo. Musím říct, že při mně stál určitě i kus štěstí. Jsem velmi rád, že ten návrat na hřiště proběhl s nulou," pochvaloval si Kolář.

Slávističtí trenéři se rozhodli nasadit Koláře z několika důvodů. „Je to souběh více věcí. Ondra udělal velký kus práce, blíží se svému optimu, výkonnostně i fyzicky. Mandy (Mandous) je navíc v karetním ohrožení v obou soutěžích. Potřebujeme Ondru mít v zápasovém režimu, ta pauza byla obrovská. Typologie zápasu tomu trochu napomohla, jsem rád, že to má s nulou," pochvaloval si Jindřich Trpišovský. „Mandy je momentálně jednička, ale kdyby se cokoliv stalo, potřebujeme mít brankáře v zápasovém režimu," doplnil hlavní kouč.

Kolář se zatím ještě necítí ve stoprocentní formě. „Není to ještě optimální, jsem ale rád, že jsem mohl potrénovat a dát se dohromady. Sami trenéři říkají, že musím ještě zamakat. Já se budu snažit na tom ještě zapracovat. Snažili jsme se s trenéry najít správný čas, kdy mě dát do brány. Domluvili jsme se takhle s (trenéry brankářů) Radkem Černým a Štěpánem Kolářem a jsem rád, že to takhle vyšlo. Zvítězili jsme, neinkasovali jsme," těšilo Koláře.

Po dlouhé době bez helmy

Poprvé od vážného zranění vloni v březnu, kdy utrpěl v utkání Evropské ligy v Glasgow proti Rangers zlomeninu v obličeji, nastoupil bez ochranné helmy. „Ondra to konzultoval s doktory, bylo to jeho rozhodnutí. Každý takový krok je dobrý směrem k návratu toho, co bylo před zraněním. Je to pozitivní. Je to další střípek, že je o kus dál. Bylo vidět, že se fyzicky zase o krok posunul. Šel do souboje, inkasoval tam nějaký kontakt a dohrál to. Čím dřív s tou minulostí nebude spojován, tak za mě jenom dobře," uvedl Trpišovský.

Koláře potěšili i fanoušci. Po rozvolnění opatření proti koronaviru od tohoto kola mohly být stadiony zaplněny z více než poloviny a do Edenu dorazilo necelých 10 tisíc lidí. „O to víc jsem se na zápas těšil. Už předem jsem věděl, že budou moct fanoušci dorazit, a tak jsem to vyhlížel. Jsem rád, že mě takhle uvítali v bráně. Cítil jsem se díky nim moc dobře, opadla ze mě počáteční nervozita a za to jim děkuji. Zápas vyšel se vším všudy," dodal Kolář.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Bohemians 1905, Kolář, Praha, Ondřej Kolář, SK Slavia Praha, trenér, Aleš Mandous, Rangers FC, Jindřich Trpišovský, SK Dynamo České Budějovice, Evropská liga UEFA, Radek Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návrat do brány bez helmy a s čistým kontem. Neuvěřitelný pocit, hlásí brankář Slavie Kolář  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.