Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta porazila Hradec Králové 1:0 a přezimuje na třetím místě

Fotbalisté Sparty zvítězili v 19. kole první ligy na hřišti Hradce Králové 1:0 a přezimují na třetím místě tabulky. O čtvrté výhře Pražanů v nejvyšší soutěži za sebou rozhodl v duelu hraném v domácím azylu Východočechů v Mladé Boleslavi v 75. minutě Adam Hložek. Svěřenci trenéra Pavla Vrby ztrácejí dva body na Plzeň a vedoucí Slavii, která má zápas k dobru. "Votroci" doma v lize prohráli poprvé v sezoně a po 11 utkáních a v neděli mohou přijít o šesté místo.

V brance domácích místo Fendricha nastoupil Vízek. Spartě kvůli zranění scházeli například obránci Hancko a Panák, které nahradili Polidar s Vitíkem.

Hradec začal zostra a hned po minutě hry Vašulín po centru ze strany hlavičkoval nad. Hosté se k první vážnější situaci dostali až ve 22. minutě, ale Hložek přestřelil. Po necelé půlhodině zápasu Vlkanova zachytil Pavelkovu zpětnou přihrávku a natlačil se před Vitíka, ale mezi tři tyče nezamířil.

Na opačné straně Vízek vyrazil střelu sparťanského kapitána Dočkala z hranice šestnáctky a dorážku znemožnil Pulkrabovi stoper Čech. V závěru poločasu si gólman letenského celku Holec poradil s Mejdrovou hlavičkou.

Po změně stran zastavil Vízek Haraslínův pokus z vápna. Wisnerovu střelu zpoza šestnáctky zblokoval domácí stoper Leibl. V 75. minutě Sparta udeřila. Hložek na polovině hřiště zpracoval Dočkalův nákop, prodral se do vápna, zbavil se Čecha a i s pomocí Leiblovy teče prostřelil Vízka. Devatenáctiletý český reprezentant skóroval v lize po pěti utkáních, do nichž nastoupil.

O pět minut později málem "Votroci" odpověděli, jenže Vašulín trefil z úhlu břevno. Ani ve 30. vzájemném ligovém duelu se nezrodila remíza. Sparta v nejvyšší soutěži porazila Hradec poosmé za sebou, naposledy s ním ztratila body v únoru 2012 při venkovní prohře 0:1. Tým trenéra Koubka nevyhrál třetí kolo po sobě.

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): „Myslím si, že jsme prohráli zbytečně. Bezprostředně po zápase převažuje pocit zklamání z výsledku. Z výkonu mužstva ne, protože atributy, o nichž jsme si řekli, že je do zápasu musíme dát, jsme naplnili. Víme, že Spartu nepřehrajeme kombinačním fotbalem, ale že musíme být organizovaní, běžecky silní a disciplinovaní v obranné fázi. Abychom udělali body, museli bychom být lepší v brejkových situacích, na které jsme vsadili. V přechodu jsme dokonce úmyslně nenapadali stopery, chtěli jsme je vylákat hodně vysoko. Přechodů tam bylo skutečně dost, mrzí mě, že jsme v nich neměli kvalitu. Proto jsme prohráli. Adamu Hložkovi se povedla jedna individuální akce, v níž měl náš brankář smůlu, byl tam tečovaný balon. Naše situace jsme nevyřešili dobře. Výkon v pořádku, Sparta to měla hodně těžké, ale to není podstatné. Dnes jsme na body nedosáhli, což mě velice mrzí, protože jsem viděl, že jsme byli blízko."

Pavel Vrba (trenér Sparty): „Vítězství je hodně důležité. Na podzim jsme uhráli 45 bodů, což po 19 kolech v minulosti stačilo na první místo. Letos jsou tři mužstva, která dominují a uhrávají strašně moc bodů. O to jsou pro nás zápasy složitější v tom, že jakékoli klopýtnutí by v naší situaci bylo hodně bolestivé. O to víc jsem rád, že jsme dnešní zápas vyhráli a že jsme se udrželi v kontaktu s nejlepšími mužstvy před námi, i když jsme to tady měli strašně těžké. Uznávám, že trenér (Koubek) Hradec velice kvalitně připravil. Hradec byl důsledný, organizovaný a pro nás hodně těžký soupeř."

FC Hradec Králové - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 75. Hložek. Rozhodčí: Hocek - Horák, Paták - Petřík (video). ŽK: Vašulín, Čech, Kodeš, Leibl, Novotný - Polidar, Ladislav Krejčí II. Diváci: omezený počet.

Hradec: Vízek - Klíma, Čech (79. Rada), Leibl - Mejdr, Kodeš, Soukeník (85. Král), Novotný - Prekop, Vašulín, Vlkanova (72. Kubala). Trenér: Koubek.

Sparta: Holec - Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí II, Polidar (65. Ladislav Krejčí I) - Pešek, Pavelka, Dočkal (80. Souček), Hložek, Haraslín (86. Minčev) - Pulkrab (65. Sáček). Trenér: Vrba.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Hradec Králové, Sparta, FC Hradec Králové, AC Sparta Praha, Adam Hložek, trenér, Pavel Vrba, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FK Mladá Boleslav, Miroslav Koubek, Ladislav Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Hradec Králové 1:0 a přezimuje na třetím místě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.