Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta prohrála s Olomoucí. V utkání dvakrát vedla

Hokejisté Sparty prohráli utkání 32. kola extraligy s Olomoucí 3:4 po samostatných nájezdech. Pražané dvakrát vedli dvěma trefami útočníka Jana Buchteleho, pak jim alespoň bod vystřelil v čase 59:36 obránce Tomáš Pavelka. Hanáci uspěli po dvou duelech, v nichž vyšli naprázdno. Tři body za gól a dvě nahrávky zaznamenal v jejich dresu Lukáš Nahodil, vítěznou branku si připsal další útočník Jan Káňa.

Sparťané měli skvělý start a už po 31 sekundách vedli, když se k odraženému kotouči dostal Buchtele a snadno ho uklidil do branky střežené Lukášem. Domácí si však vedení užili jen krátce - už na začátku čtvrté minuty vyrovnal Bambula, který vzal na sebe přečíslení dva jednoho s Nahodilem a prostřelil Machovského parádní ranou pod horní tyčku.

Pražané pak hráli dvě přesilovky, nebezpeční byli hlavně při té druhé, kterou si přenesli do druhé třetiny, ale Lukáš chytal skvěle a hosty držel. Ve 27. minutě však na něho našel recept podruhé Buchtele a vrátil vedení na stranu domácích.

Pár sekund nato si vyzkoušeli hru v početní výhodě i Olomoučtí, ale bez úspěchu. Po polovině duelu neproměnil dobrou šanci k navýšení náskoku Horák, na druhé straně pálil ve 34. minutě z kruhu Burian a procedil puk za Machovského - 2:2. Odpovědět se snažili Thorell a Matuškin, jenže Lukáš byl pozorný.

Přestože domácí měli aktivnější nástup do třetí části, ve 43. minutě opět inkasovali. Nahodil se nejlépe zorientoval po závaru před Machovským a převážil misky vah na stranu Hanáků. Na konci 54. minuty měli Pražané po Kuncově prohřešku šanci na vyrovnání, ale zápas zachránili až v závěrečné hře bez gólmana, když se v čase 59:36 prosadil Pavelka.

Prodloužení nerozhodlo a vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy. V nich měl hlavní slovo Káňa. Nejprve uspěl jako první ze všech exekutorů, po vyrovnání Buchteleho svůj pokus proměnil i jako poslední, když dokončoval šestou sérii po neúspěšném nájezdu domácího kapitána Řepíka.

HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Buchtele (T. Pavelka, Sobotka), 27. Buchtele (Mikliš, Sobotka), 60. T. Pavelka (Chlapík, Matuškin) - 4. Bambula (T. Černý, Nahodil), 34. Burian (Bambula, Nahodil), 43. Nahodil (Burian, Rašner), rozhodující sam. nájezd J. Káňa II. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Sparta: Machovský - M. Jandus, Matuškin, Mikliš, Polášek, T. Pavelka, R. Jeřábek, Tomáš Dvořák - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, Horák, E. Thorell - Doležal, Konečný, M. Forman - Dvořáček, Vitouch, Strnad. Trenéři: Jandač a Hořava.

Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Švrček, Rašner, Dujsík, Řezníček - V. Tomeček, Krejčí, J. Káňa II - Kusko, J. Knotek, Klimek - Kunc, Kolouch, Strapáč - Bambula, Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc

Štítky sport, hokej, extraliga, Sparta, Olomouc, HC Sparta Praha, HC Olomouc, Lukáš Nahodil, Jan Buchtele, Tomáš Pavelka, Jan Káňa, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta prohrála s Olomoucí. V utkání dvakrát vedla  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.