Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Praha 3 se dohodla s FK Viktoria Žižkov ohledně nájmu stadionu. Má platit korunu ročně

Radnice Prahy 3 se dohodla s fotbalovým klubem Viktoria Žižkov na podmínkách nájemní smlouvy stadionu v Seifertově ulici. Klub by měl získat stadion do nájmu na 30 let za symbolickou korunu ročně a zároveň mít předkupní právo pro případ, že by se městská část rozhodla jej prodat. Novinářům to potvrdili starosta Prahy 3 Jiří Ptáček (TOP 09) a předseda představenstva klubu Milan Richter. O smlouvě podle starosty bude hlasovat zastupitelstvo městské části začátkem příštího roku.

Doprava, hluk nebo bobky. Jaké jsou problémy Žižkova? Odpovídá starosta Prahy 3 Jiří Ptáček

Pražská Drbna odstartovala seriál rozhovorů se starosty městských částí. Se starostou Prahy 3 Jiřím Ptáčkem (TOP 09) jsme si povídali o tom, v jakém stavu přebíral radnici v roce 2018, o tom, jaké dosažené změny mu udělaly během jeho období na...

Klub koupil v lednu loňského roku podnikatel Martin Louda, který se poté neúspěšně pokoušel s radnicí dojednat odkup stadionu. Letos akcie odprodal předsedovi představenstva Milanu Richterovi a členovi představenstva Jiřímu Rývovi. Kvůli špatnému stavu stadionu klubu hrozilo, že přijde o druholigovou licenci, nakonec ji ale získal.

Vedení Prahy 3 se k možnosti prodeje stadionu stavělo negativně s odůvodněním, že klub nepředložil dostatečné záruky, že stadion a pozemek, na kterém se nachází, budou trvale sloužit ke sportu. Z vyjádření zástupců vedení radnice vyplývalo, že by preferovali dlouhodobý pronájem. Na tom se podle Ptáčka nakonec s novými majiteli klubu radnice dohodla. "Jsme ve shodě s fotbalovým klubem, máme domluvené podmínky," řekl.

Pět měsíců jednání

To potvrdil i Richter. "Smlouva vznikla na na základě čtyřměsíční, pětiměsíční práce a jednání," řekl. Návrh smlouvy počítá s třicetiletým pronájmem za symbolické nájemné a investicí 25 milionů korun ze strany městské části do rekonstrukce, a to do konce příštího roku. Smlouva zahrnuje záruky, že stadion bude nadále plnit stávající sportovní funkci. Při splnění této podmínky také klub získá předkupní právo pro případ, že by se městská část v budoucnu rozhodla stadion prodat.

Návrh smlouvy budou příští týden řešit zastupitelé městské části, ale podle Ptáčka o něm ještě nebude hlasovat, protože je nutné dopracovat detaily. S ohledem na předkupní právo s ní podle něj bude muset souhlasit i pražský magistrát. Starosta dodal, že i když nájemní smlouvu může schválit jen rada městské části, počítá s tím, že ji předloží k odsouhlasení zastupitelům. Ti by o ní podle něj měli hlasovat začátkem příštího roku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Viktoria Žižkov

Štítky ČR, správa, reality, fotbal, Praha, městská část, FK Viktoria Žižkov, Milan Richter, Jiří Ptáček, předkupní právo, TOP 09, radnice, Pražský magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 3 se dohodla s FK Viktoria Žižkov ohledně nájmu stadionu. Má platit korunu ročně  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.