Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavia rozdrtila Jablonec, Sparta vyrovnala svou nejvyšší porážku

Fotbalisté Slavie rozdrtili v 15. kole první ligy v souboji pohárových účastníků Jablonec 5:0. Obhájce trofeje navýšil náskok v čele tabulky na tři body. Druhé je Slovácko po triumfu 4:0 nad Spartou. Letenští vyrovnali svou nejvyšší porážku v historii samostatné ligy.

Slavia rozhodla už v úvodním dějství, kdy se trefili Peter Olayinka, Jan Kuchta a Alexander Bah. Po změně stran se dvakrát prosadil střídající Ondřej Lingr. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského v nejvyšší soutěži podruhé za sebou deklasovali soupeře 5:0, v posledních čtyřech kolech vyhráli a zvýšili náskok v čele tabulky na tři body. Jablonec v lize osmkrát po sobě nezvítězil a patří mu až 13. místo.

Pražané v lize porazili Jablonec posedmé z posledních osmi zápasů a doma nad dnešním soupeřem zvítězili popáté za sebou. Severočeši v samostatné nejvyšší soutěži popáté prohráli o pět branek, z toho podruhé v tomto ročníku. Vyšší debakl utrpěli jen v sezoně 1996/97, kdy podlehli na Spartě 0:6. Červenobílí se ideálně naladili na čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy s Feyenoordem Rotterdam, naopak Jablonci nevyšla generálka na zápas s Alkmaarem ve stejné soutěži.

Slavia Praha - FK Jablonec 5:0 (3:0)
Branky: 77. a 90.+1 Lingr, 15. Olayinka, 33. Kuchta, 40. Bah. Rozhodčí: Černý - Hrabovský, Antoníček - Machálek (video). ŽK: Oscar - Čvančara, Hübschman. Diváci: 10 145.

Branky Slovácka proti Spartě vstřelili v prvním poločase Jan Kalabiška a Václav Jurečka, po přestávce přidali další góly Daniel Holzer a v závěru střídající Rigino Cicilia. Tým z Uherského Hradiště neprohrál v nejvyšší soutěži osm zápasů po sobě, přičemž si v nich připsal sedm vítězství.

Sparta, kterou ve čtvrtek čeká předposlední 5. kolo skupiny Evropské ligy na půdě obhájců skotského titulu Rangers, nebodovala po sedmi kolech a je čtvrtá. Stejným poměrem prohrála v květnu 2019 v nadstavbové skupině o titul v Plzni, kterou tehdy vedl současný trenér letenského celku Pavel Vrba.

1. FC Slovácko - Sparta Praha 4:0 (2:0)
Branky: 14. Kalabiška, 43. Jurečka, 57. Holzer, 85. Cicilia. Rozhodčí: Franěk - Horák, Vlček - Berka (video). ŽK: Petržela, Kalabiška - Štetina, Pavelka, Pulkrab, Hložek. Diváci: 7701 (vyprodáno).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Praha, fotbal, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, 1. FC Slovácko, soutěž, Jan Kalabiška, Peter Olayinka, Alexander Bah, Jan Kuchta, Ondřej Lingr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia rozdrtila Jablonec, Sparta vyrovnala svou nejvyšší porážku  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.