Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sparta porazila Teplice 4:2 a po remíze s Baníkem opět bere plný počet bodů

Fotbalisté Sparty zvítězili ve 14. kole první ligy nad Teplicemi 4:2. Pražany poslal ve 30. minutě do vedení Ladislav Krejčí mladší, který pak neproměnil penaltu. Ve 39. minutě přidal druhý gól Dávid Hancko, vzápětí na druhé straně odpověděl Matías Succar. V 77. minutě zvýšil Matěj Pulkrab, chvíli nato snížil z penalty další střídající hráč Jakub Mareš, ale poslední slovo měl opět Pulkrab.

Sparta v lize porazila Teplice počtvrté za sebou a navázala na venkovní výhru 2:0 ze vzájemného duelu v domácím poháru z minulého týdnu. Pražané si částečně spravili náladu po remíze 2:2 v minulém kole v Ostravě a čtvrteční porážce 0:3 v Lyonu v Evropské lize a posunuli se na třetí místo tabulky o dva body za vedoucí Slavii. Tepličtí prohráli i pátý ligový zápas pod trenérem Jiřím Jarošíkem a o skóre klesli na poslední příčku.

Jarošík, který hrával na Spartě, musel vzhledem k mnoha absencím improvizovat v sestavě. K ligové premiéře nastoupili tepličtí mladíci Chaloupek s Bulmagou, do týmu se také vrátil veterán Ljevakovič, jenž po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru. Sparta na několik týdnů přišla o zraněné Hložka s Čelůstkou.

Letenští měli od začátku velkou převahu, ale v první půlhodině si vytvořili jen jednu velkou šanci. Minčev ve 13. minutě trefil z úhlu tyč. K vedení si Pražané pomohli standardkou. Na Peškův rohový kop si ve 30. minutě naskočil Ladislav Krejčí mladší a hlavičkou zaznamenal svůj první ligový gól od úvodního kola.

Ve 34. minutě zahrál Ljevakovič ve vlastním vápně rukou a sudí Machálek po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace nařídil penaltu. Krejčí však nechal vyniknout gólmana Grigara a druhou branku v utkání nepřidal.

Ve 38. minutě Minčev po centru hlavou orazítkoval spojnici břevna a tyče, za minutu už ale favorit zvýšil. Pešek si připsal druhou asistenci a Hancko z hranice vápna propálil Grigara. Skóroval ve druhém ligovém duelu po sobě. Tepličtí bleskově odpověděli. Po Kodadově přiťuknutí se přízemním pokusem k zadní tyči prosadil Succar a dal první branku v české lize.

Krátce po přestávce vypálil Hancko těsně mimo. Severočeši po změně stran i ve značně okleštěné sestavě dokázali favorit trápit a v 56. minutě musel sparťany proti střele střídajícího Krunerta podržet brankář Nita.

Na opačné straně neprotlačili míč do sítě Krejčí ani střídající Pulkrab. Pražanům se v druhé půli příliš nedařilo, po hrubce v rozehrávce šli hosté v 75. minutě do brejku dvou na jednoho, ale Trubač ukvapeně trefil obránce. Za dvě minuty Letenští zvýšili. Po Hanckově dlouhém pasu se dostal do úniku střídající Pulkrab a míč s přehledem dloubl do sítě přes Grigara.

Severočeši se ale ještě nevzdali. Krejčí ve vápně hloupě fauloval nabíhajícího Vondráška a střídající Mareš se z penalty v 79. minutě razantní střelou do středu branky nemýlil. Definitivní klid přinesla favoritovi až 88. minuta, kdy se po brejku a Haraslínově přihrávce do odkryté branky trefil Pulkrab.

Sparta Praha - FK Teplice 4:2 (2:1)

Branky: 77. a 88. Pulkrab, 30. Ladislav Krejčí II, 39. Hancko - 40. Succar, 79. Mareš z pen. Rozhodčí: Machálek - Kubr, Hurych - Franěk (video). ŽK: Ljevakovič (Teplice). Diváci: 5617.

Sparta: Nita - Wiesner (83. Vindheim), Panák, Štetina, Hancko - Sáček (71. Pavelka), Ladislav Krejčí II - Pešek, Dočkal (71. Karabec), Haraslín - Minčev (60. Pulkrab). Trenér: Vrba.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Mareček, Chaloupek, Hyčka - Ljevakovič (57. Jukl) - Kodad, Trubač, Bulmaga (46. Krunert), Rezek (83. Moulis) - Succar (57. Mareš). Trenér: Jarošík.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Teplice, AC Sparta Praha, FK Teplice, Matěj Pulkrab, Ladislav Krejčí, FC Baník Ostrava, Dávid Hancko, Jakub Mareš, Matías Succar, Jiří Jarošík, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Teplice 4:2 a po remíze s Baníkem opět bere plný počet bodů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.