Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté Slavie v dlouhé přesilovce porazili Union Berlín 3:1

Fotbalisté pražské Slavie úspěšně zvládli vstup do Evropské konferenční ligy a v úvodním utkání skupiny E porazili doma v dlouhé přesilovce Union Berlín 3:1. Českého mistra poslal v 18. minutě do vedení Alexander Bah. Sedmý tým uplynulé sezony německé ligy hrál od 40. minuty bez vyloučeného Paula Jaeckela, přesto v 70. minutě srovnal zásluhou střídajícího Kevina Behrense. V 84. minutě se ale prosadil Jan Kuchta a za čtyři minuty přidal pojistku další střídající hráč Ivan Schranz.

Slávisté připravili Unionu první prohru v sezoně a od začátku května. Červenobílí dokázali doma porazit druhého bundesligového soupeře po sobě, vloni ve skupině Evropské ligy zdolali v Edenu Leverkusen. V soutěži nakonec dokráčeli až do čtvrtfinále. V této sezoně Pražané nezvládli kvalifikaci Ligy mistrů ani Evropské ligy a přešli do nově vzniklé Evropské konferenční ligy.

V dalším utkání skupiny se svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského představí za 14 dní v Rotterdamu proti Feyenoordu, který na úvod remizoval na půdě Maccabi Haifa. Do osmifinále přímo postoupí jen vítězové skupin, druzí v pořadí se ve vyřazovací fázi o kolo dříve utkají s celky na třetích místech v Evropské lize.

Pohárovou premiéru za Slavii si v obraně odbyla švédská letní posila Ousou stejně jako brankář Mandous, který opět nahradil zraněnou jedničku Koláře. Jen na lavičce překvapivě začali kapitán Pražanů Bořil a záložník Stanciu, na hrotu útoku dostal přednost Tecl.

Union, který v Edenu při pohárové premiéře ve skupině hlasitě hnaly dopředu zhruba tři tisícovky fanoušků, začal aktivně. Ve třetí minutě propadl míč ke Krusemu a Mandous se za střelou těsně vedle jen ohlédl. Ve 12. minutě na opačné straně vypálil k tyči Traoré a gólman Luthe míč s vypětím sil vytáhl na roh. Ševčíkova tečovaná střela pak skončila těsně mimo.

Po následném rohu v 18. minutě už domácí udeřili. Na hranici vápna se do odraženého míče opřel Bah a skákavá střela zapadla k tyči. Dánský obránce navázal na gól ze 4. předkola Evropské ligy proti Legii Varšava. Pět minut před pauzou zatáhl Jaeckel Lingra a portugalský rozhodčí Verissimo ho po druhé žluté kartě vyloučil.

Krátce po změně stran se zranil slávistický stoper Kačaraba a musel ho nahradit Takács. Chvíli poté vypálil těsně vedle Khedira. Hosté byli i v oslabení nebezpeční a v 58. minutě Awoniyi po jednom z brejků dostal zblízka balon do sítě, pomezní rozhodčí ale odmával ofsajd. Union vzápětí nezvykle hned čtyřikrát vystřídal.

Pražanům se přesilovka vůbec nedařila a v 70. minutě inkasovali. Po dalším brejku a spolupráci dvou střídajících zakončil sám před Mandousem po Beckerově přihrávce Behrens. Slávisté až po inkasovaném gólu přidali. Trenér Trpišovský posílil ofenzivu a dva nově příchozí útočníci nakonec rozhodli.

Nejprve v 84. minutě vypálil Stanciu a střela se odrazila přímo ke Kuchtovi, který bez problémů uklidil míč do sítě. Za čtyři minuty přiťukl další střídající hráč Krmenčík ke Schranzovi a nejlepší střelec této sezony české ligy se štěstím protlačil balon za Lutheho.

Slavia Praha - Union Berlín 3:1 (1:0)

Branky: 18. Bah, 84. Kuchta, 88. Schranz - 70. Behrens. Rozhodčí: Verissimo - Teixeira, Almeida (všichni Portug.). ŽK: Ekpai, Traoré, Stanciu - Jaeckel, Awoniyi. ČK: 40. Jaeckel (Union). Diváci: 15.286.

Slavia: Mandous - Bah, Ousou, Kačaraba (53. Takács), Oscar - Traoré (82. Krmenčík) - Ekpai, Lingr (69. Stanciu), Ševčík, Masopust (69. Schranz) - Tecl (53. Kuchta). Trenér: Trpišovský.

Union: Luthe - Friedrich, Knoche, Jaeckel - Trimmel (58. Becker), Öztunali, Khedira (59. Prömel), Haraguči, Puchacz (76. Ryerson) - Kruse (58. Voglsammer), Awoniyi (59. Behrens). Trenér: Fischer.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, Konferenční, 1. kolo, Slavia, Union, SK Slavia Praha, Hertha BSC Berlin, Alexander Bah, Kevin Behrens, Ivan Schranz, Jan Kuchta, Evropská konferenční liga UEFA, Evropská liga UEFA, fotbalista, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie v dlouhé přesilovce porazili Union Berlín 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.