Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mandousova premiéra, Samkův rychlý gól a dramatický závěr. Slavia porazilo Slovácko

Fotbalisté Slavie zvítězili v 7. kole první ligy nad Slováckem 2:1. Už ve čtvrté minutě otevřel skóre mladík Daniel Samek a v 68. minutě přidal pojistku Stanislav Tecl. V závěru už jen snížil další střídající hráč Filip Vecheta. Pražané protáhli rekordní sérii bez ligové porážky na 52 utkání a zůstávají jediným týmem této sezony nejvyšší soutěže, který ještě neprohrál.

Vršovický obhájce titulu má k dobru odložený duel s Olomoucí a bodově dotáhl druhý tým tabulky Spartu. Na vedoucí Plzeň ztrácejí slávisté dva body. Slovácko, které vloni v březnu připravilo "červenobílým" dosud poslední ligovou porážku, nebodovalo po třech kolech a je páté.

Trenér Pražanů Trpišovský při svém jubilejním 200. ligovém zápase v roli hlavního kouče postrádal několik hráčů, zároveň se mu ale některé opory po zdravotních problémech vrátily do sestavy. Při zranění brankářské jedničky Koláře si premiéru v dresu Pražanů odbyl gólman Mandous, zpočátku však moc práce neměl.

Domácí začali náporem a hned ve čtvrté minutě otevřeli skóre. Ekpai ze strany vypálil do tyče a Samek pohotově napálil odražený míč do sítě. Teprve sedmnáctiletý záložník si při svém šestém ligovém startu připsal druhý gól.

V 11. minutě Kuchta nepřekonal hostujícího brankáře Nguyena, v další velké šanci zastavil domácí ofsajd. Hosté poté trochu srovnali hru, ale hrozit začali až po přestávce. Nejprve pálil slávista Kuchta do boční sítě a v 50. minutě mělo dvě velké šanci Slovácko. Jurečkovu střelu ale zablokoval Bořil a domácí defenziva zastavila i Havlíkovu dorážku. Sudí Orel si ještě nechal prověřit, zda domácí kapitán nezahrál rukou, penaltu však nenařídil.

Hosté v té chvíli hráli nejlepší část utkání a Mandous musel zasahovat proti Sadílkovi. Slavii pomohlo trojnásobné střídání a jeden z čerstvých hráčů v 68. minutě zvýšil. Bořil se probil přes obránce do vápna a připravil gól pro Tecla. Jednatřicetiletý reprezentační útočník prolomil své střelecké trápení z poslední doby a připsal si teprve druhou branku od dubna.

Za pět minut hostující Reinberk odvrátil míč těsně před čárou a poté domácí Takács v krkolomné pozici nedokázal doklepnout do sítě. Zdálo se, že favorit bez potíží dotáhne zápas ke třem bodům, ale Slovácko závěr pořádně zdramatizovalo. V 90. minutě se po spolupráci dvou střídajících hráčů a přihrávce od Kalabišky nekompromisně trefil pod břevno mladík Vecheta a připsal si první ligový gól.

Po minutě nastavení pak mohli hosté dokonce senzačně srovnat, střídající Navrátil ale hlavičkoval těsně mimo. Slávisté doma v lize neprohráli už 52 zápasů a úspěšně se naladili na čtvrteční úvodní duel skupiny Evropské konferenční ligy s Unionem Berlín.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 4. Samek, 68. Tecl - 90. Vecheta. Rozhodčí: Orel - Hrabovský, Antoníček - Zelinka (video). ŽK: Petržela, Vecheta (oba Slovácko). Diváci: 11 252.

Slavia: Mandous - Bah, Takács (89. Krmenčík), Holeš, Bořil - Samek (56. Traoré), Ševčík - Ekpai, Lingr (56. Stanciu), Masopust (64. Oscar) - Kuchta (56. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nguyen - Hofmann, Daníček, Kadlec - Reinberk (89. Šašinka), Mareček (46. Kalabiška), Kohút (61. Navrátil), Havlík - Petržela (66. Tomič), Jurečka (61. Vecheta), Sadílek. Trenér: Svědík.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Praha, Slovácko, 1. FC Slovácko, HC Slavia Praha, Daniel Samek, Filip Vecheta, Stanislav Tecl, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Sigma Olomouc, Hertha BSC Berlin, Evropská konferenční liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mandousova premiéra, Samkův rychlý gól a dramatický závěr. Slavia porazilo Slovácko  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.