Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Sima míří ze Slavie do Premier League. Na odchodu by měl být i Zima

Senegalský fotbalista Abdallah Sima zřejmě opustí Slavii a zamíří do anglické ligy. Po utkání 6. ligového kola v Karviné o tom informoval trenér Pražanů Jindřich Trpišovský. O jaký klub se jedná, kouč nespecifikoval, podle iSport.cz jde o Brighton.

Sima míří do Anglie, nejspíš do Brightonu

Sima měl původně nastoupit v Karviné v základní sestavě, ale nakonec nehrál. „Je na odchodu, takže nemohl zasáhnout do zápasu. Taková byla dohoda, že nepůjde. Dozvěděli jsme se to hodinu před zápasem, původně byl v základní sestavě. Bylo to přání toho klubu, aby nenastoupil z důvodu nějakého zranění," řekl Trpišovský v rozhovoru pro O2 TV po remíze 3:3 v Karviné.

„Ještě to není hotové, je to ve fázi dotahování. Vypadá to na Anglii, Premier League. Ale dokud to není černé na bílém, což není, tak se ve fotbale může cokoliv změnit," doplnil Trpišovský.

O Simově odchodu ze Slavie se již delší dobu spekuluje. Dvacetiletý senegalský křídelník se stal objevem minulé sezony. Do slávistického "áčka" se přesunul v průběhu podzimu a měl nečekaně povedený start. Blýskl se třeba dvěma góly při výhře 3:0 v derby na Spartě a celkově si připsal v uplynulém ligovém ročníku 11 branek. Na jaře se zranil a do původní formy se zatím nedostal.

Ztráta bodů, zraněný Kúdela a dvakrát ošetřovaný Kolář. Karviná Slavii pořádně zatopila

Fotbalisté Slavie v 6. kole první ligy jen remizovali 3:3 v Karviné a nespravili si náladu po čtvrtečním vypadnutí ve 4. předkole Evropské ligy ve Varšavě s Legií. Slezany poslal ve 27. minutě do vedení Michal Papadopulos, ještě do pauzy otočili...

Ze Slavie má nakročeno i Zima

Na odchodu ze Slavie by mohl být i reprezentační obránce David Zima, o kterého dál usiluje FC Turín. „Už dopoledne to vypadalo, že od nás odjede, ale nakonec zůstal. Neumím říct, jak je teď jeho odchod pravděpodobný. Nevím, co je nového," uvedl Trpišovský při on-line tiskové konferenci.

„Záleží na částce a na přání samotného hráče. Je to italská liga. Musíme myslet i na toho kluka, co pro něj bude posun. Je potřeba vzít v potaz, co bude dobré pro klub a co pro hráče," dodal Trpišovský.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Sport, fotbal, Slavia, Sima, Zima, Trpišovský, SK Slavia Praha, Premier League, SIMA Peru, David Zima, Jindřich Trpišovský, MFK Karviná, Brighton & Hove Albion FC, Anglie, Torino FC, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sima míří ze Slavie do Premier League. Na odchodu by měl být i Zima  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.