Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Fotbalisté Sparty jsou v čele ligové tabulky. Porazili České Budějovice 1:0

Fotbalisté pražské Sparty před reprezentační pauzou zvítězili v 6. kole první ligy nad Českými Budějovicemi 1:0 a minimálně do neděle se dostali do čela neúplné tabulky. Zápas rozhodl ve 38. minutě po rohu Dávid Hancko. Letenští v nejvyšší soutěži porazili Dynamo po čtyřech zápasech a vyhráli 10 z posledních 11 ligových duelů. Českobudějovičtí nebodovali po dvou kolech.

Jihočechům kvůli hostování ze Sparty chyběla brankářská jednička Vorel, jeho náhradník Šípoš ale zpočátku příliš práce neměl. Sparťané si sice podle předpokladů vytvořili převahu, k velkým šancím se však v úvodu dostávali těžko. Karlsson stejně jako Hložek mířili mimo. Už v 19. minutě musel střídat zraněný Polidar, kterého v sestavě Pražanů nahradil Souček.

V 28. minutě mohl otevřít skóre Pulkrab, hlavičku ale poslal vedle. Za 10 minut už Letenští vedli. Na rohový kop v podání Karlssona si na přední tyči naběhl Hancko a obloučkem hlavou překonal Šípoše. Slovenský stoper skóroval podruhé v sezoně.

Těsně před pauzou udělali chybu v defenzivě i domácí, ale Dynamo závar ve vápně nevyužilo a Čavoš následně pálil vedle. Další možnost měli Jihočeši šest minut po pauze, kdy mířil po brejku nepřesně Mihálik.

Od té doby sparťané přidali a několikrát mohli pojistit náskok. Po signálu z rohového kopu vypálil z hranice vápna z voleje těsně vedle Wiesner, vzápětí zblízka neuspěl agilní Hložek a po hodině hry hlavičkoval nad Pešek.

V 72. minutě vystrašil domácí střídající Škoda, před Nitou ale nezakončil. Na opačné straně přestřelil Hancko a následně Panák zblízka hlavičkoval jen do obránce.

Letenským se nevedlo v koncovce. Karlssonovu střelu z přímého kopu v 86. minutě vytáhl Šípoš a pojistku Sparta nepřidala ani po akci střídajícího Karabce. Přesto Pražané vyhráli také dvanácté domácí ligové utkání pod trenérem Vrbou.

Hlasy po utkání:

Pavel Vrba (trenér Sparty): „Když jsem viděl, že jsme měli 32 střel, což nebývá tak často, tak to spíš ukazuje na naši slabou produktivitu v utkání. Brankových situací jsme měli strašně moc a bohužel jsme druhý uklidňující gól nedali, jako se nám to podařilo v minulých zápasech. Furt jsme se obávali o to, aby nám soupeř náhodou z nějakého brejku nedal gól, protože brejkové situace mají velice nebezpečné."

David Horejš (trenér Č. Budějovic): „Náš výkon byl velice slušný, Spartu jsme hodně potrápili. Abychom mohli pomýšlet na lepší výsledek, museli bychom vstřelit branku. V předchozích zápasech, v nichž jsme tady bodovali, jsme byli produktivní. Možnosti, které jsme dnes měli, jsme nedokázali dotáhnout, a to zápas rozhodlo. Sparta rozhodla ze standardní situace. To mě mrzí hodně, protože jsme se na to hodně připravovali. Sparta působila lépe v poslední třetině, byla tam vidět větší kvalita. Z naší strany tam byly nadstandardní výkony od některých hráčů. V přechodové fáze jsme působili jistě, byli jsme kvalitní na míči. Ale zápas se rozhoduje ve vápně a v poslední třetině a tam jsme byli bohužel hodně zbrklí. Výkon se dá hodnotit pozitivně, ale výsledek pro nás bohužel nic."

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

Branka: 38. Hancko. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Leška - Berka (video). ŽK: Panák - Novák, Škoda, Talověrov, Mihálik, Horejš (trenér). Diváci: 6363.

Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Hancko, Polidar (19. Souček) - Pavelka, Sáček - Karlsson (90. Minčev), Hložek, Pešek - Pulkrab (57. Karabec). Trenér: Vrba.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Králik, Talověrov, Novák - Čavoš, Hellebrand (82. Vais) - Brandner (61. Tolno), Hora, Mihálik - Bassey (65. Škoda). Trenér: Horejš.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, České Budějovice, Sparta, AC Sparta Praha, SK Dynamo České Budějovice, Dávid Hancko, fotbalista, trenér, Pavel Vrba, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty jsou v čele ligové tabulky. Porazili České Budějovice 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.