Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Slavia porazila Ostravu 4:0 a drží šňůru neporazitelnosti již 50. zápas v řadě

Fotbalisté pražské Slavie navzdory kombinované sestavě zvítězili v 5. kole první ligy nad Ostravou vysoko 4:0. V úvodním dějství se trefili Stanislav Tecl a mladík Daniel Samek, který si připsal i asistenci, po změně stran se prosadili Ondřej Lingr a z penalty Ondřej Kúdela. V 78. minutě byl vyloučen hostující Gigli Ndefe.

Slávisté protáhli svou rekordní sérii bez porážky v lize už na 50 utkání a spolu s Plzní jako jediní v této sezoně nejvyšší soutěže ještě neztratili ani bod. Pražané mají k dobru odložený zápas s Olomoucí. Český šampion se vítězně naladil na čtvrteční odvetu 4. předkola Evropské ligy na půdě Legie Varšava, kam vyrazí po úvodní domácí remíze 2:2. Baník nebodoval po třech výhrách za sebou.

Trenér Slavie Trpišovský udělal hned sedm změn oproti čtvrtečnímu utkání s Legií. Poprvé v sezoně nastoupil uzdravený kapitán Bořil, teprve potřetí v ligové kariéře hrál od začátku sedmnáctiletý záložník Samek.

I přes řadu změn Pražané proti rozjetému Baníku nečekaně dominovali. Hosté museli už 22. minutě poprvé střídat, když zraněného Potočného nahradil De Azevedo. O šest minut později měl dobrou šanci Bořil, ale minul. Po půlhodině už slávisté otevřeli skóre. Na Samkův centr z přímého kopu si naskočil Tecl a hlavou dal svůj první gól od dubna.

Domácí pokračovali v převaze a ve 40. minutě mohl zvýšit Schranz, na zadní tyči však neumístil balon do sítě. Pojistku přidal úřadující mistr až ve 45. minutě. Samek si narazil se Schranzem a z vápna střelou k tyči překonal Laštůvku. Připsal si svůj první soutěžní gól za "áčko" Slavie a v 17 letech, šesti měsících a třech dnech stal druhým nejmladším střelcem v novodobé historii klubu.

Dvě minuty po pauze protáhl domácího brankáře Koláře střelou střídající Klíma, ale skóre se zanedlouho měnilo na opačné straně. Schranz přiťukl Lingrovi a ten z levé strany vápna propálil Laštůvku.

Na druhé straně se chvíli nato Kaloč neprosadil proti Kolářovi. V 64. minutě Tecla vychytal Laštůvka, ale akce pokračovala a po faulu Lischky na Baha v 66. minutě suverénně proměnil penaltu Kúdela. Slavia dala z pěti střel na branku čtyři góly.

Slezané dohrávali ve velkém útlumu. Ndefe v 78. minutě dostal při strkanici druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Poté ještě velkou šanci neproměnili Tecl a Sima. Závěr pozdrželi fanoušci v domácím "kotli", kteří použili pyrotechniku a způsobili několikaminutové přerušení. Červenobílí si připsali nejvyšší výhru v sezoně a Baník doma porazili 4:0 potřetí z posledních čtyř zápasů.

Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0 (2:0)

Branky: 30. Tecl, 45. Samek, 51. Lingr, 66. Kúdela z pen. Rozhodčí: Berka - Horák, Kotík - Adam (video). ŽK: Kačaraba, Kúdela, Hromada, Traoré - Almási, De Azevedo, Svozil, Ndefe. ČK: 78. Ndefe. Diváci: 11.846.

Slavia: Kolář - Bah (81. Van Buren), Kúdela, Kačaraba (46. Holeš), Bořil - Hromada - Ekpai, Samek (75. Sima), Lingr (61. Traoré), Schranz (61. Oscar) - Tecl. Trenér: Trpišovský

Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman (69. Granečný) - Sor (46. Pokorný), Kaloč, Kuzmanovič (46. Klíma), Jánoš (46. Budínský), Potočný (22. De Azevedo) - Almási. Trenér: Galásek

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Baník, HC Slavia Praha, HC Vítkovice Ridera, Stanislav Tecl, Daniel Samek, Ondřej Kúdela, Gigli Ndefe, Ondřej Lingr, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila Ostravu 4:0 a drží šňůru neporazitelnosti již 50. zápas v řadě  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.