Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fanoušci Sparty rasisticky uráželi jednoho z hráčů. Klub incident vyšetřuje

Během sobotního fotbalového utkání prvního kola české nejvyšší domácí soutěže mělo dojít k rasistickým urážkám ze strany některých příznivců AC Sparta Praha. Muž, kterému byly urážky adresovány, byl rodák z Karibiku, olomoucký obránce tmavé pleti Florent Poulolo. Sparta incident prověřuje kamerové záznamy a incident vyšetřuje.

„Část fanoušků Sparty rasisticky hučela na olomouckého obránce“

Dnes dopoledne se na webových stránkách klubu SK Sigma Olomouc objevilo vyjádření k rasistickému incidentu, ke kterému mělo dojít při sobotním fotbalovém utkání mezi pražskou Spartou a olomouckou Sigmou. „V 80. minutě část fanoušků Sparty rasisticky hučela na olomouckého obránce. Tyto projevy nejsou v žádném případě v moderní společnosti akceptovatelné,“ píše se v prohlášení, jehož plné znění je dostupné zde.

Sigma Olomouc v prohlášení kategoricky odsoudila jakékoliv rasistické projevy na fotbalových stadionech a svému hráči vyjádřila plnou podporu a pochopení. „Jsme rádi, že fotbaloví fanoušci viděli na úvod soutěže povedené fotbalové představení. Výborný dojem z utkání bohužel kazí nevybíravé chování části sparťanských fanoušků, kteří v 80. minutě utkaní zbytečně častovali Florenta Poulola rasistickými urážkami a hučením,“ napsali zástupci klubu.

„Chtěl jsem odejít ze hřiště“

Sám obránce je z reakce příznivců Sparty zklamaný. „V první chvíli jsem byl velmi rozzlobený a měl jsem tendenci dokonce odejít ze hřiště. Kapitán a další spoluhráči mě ovšem podpořili. Řekli jsme si, že zápas dohrajeme. Jsme profesionálové a chceme se soustředit pouze na fotbal,“ uvedl pro klubový web Florent Poulolo.

AC Sparta Praha svůj odmítavý postoj k rasismu připomene na zítřejší tiskové konferenci před odvetou s Rapidem Vídeň. „Sobotní incident vyšetřujeme pomocí kamerových záznamů, které z utkání máme. Budeme zkoumat reakce publika a konkrétních lidí,“ řekl pro Pražskou Drbnu mluvčí Sparty Ondřej Kasík a kladně se vyjádřil i k dotazu, zda klub bude hledat viníky a bude je chtít potrestat.

„Předně mi dovolte říct, že jsme si vědomi, že projevy rasismu a xenofobie na stadionech je velmi těžké uhlídat. I my jsme si podobnými situacemi v minulosti prošli. Víme, že Sparta Praha je na poli boje proti těmto společenským jevům aktivní a její činnost kvitujeme,“ sdělila Pražské Drbně mluvčí SK Sigma Olomouc Alice Zbraňková.

Sparta na úvod ligové sezony porazila Olomouc 3:2

Neděle, 25. července 2021, 07:00Fotbal

Sparta na úvod ligové sezony porazila Olomouc 3:2

Fotbalisté Sparty vstoupili do ligové sezony domácím vítězstvím 3:2 nad Olomoucí. I když musela Sparta proti Olomouci otáčet skóre, domácí nakonec zvítězili. Se stejným výsledkem Sparta porazila Olomouc jako naposledy na Hané.

Incident bude projednán pravděpodobně ve čtvrtek

Návštěvní řád Generali Česká pojišťovna Areny na Letné, kde Sparta hraje své domácí zápasy, návštěvníkům doslova zakazuje vyslovovat, rozšiřovat či veřejně projevovat rasistické, hanlivé, vulgární nebo dobrým mravům odporující slogany či zobrazení. Při porušení tohoto zákazu je viník podle návštěvního řádu povinen za každé jednotlivé porušení povinnosti uhradit klubu pokutu ve výši 25 tisíc korun. Mluvčí Ondřej Kasík však nevyloučil ani zákaz vstupu na fotbal. „Je to něco, co návštěvní řád umožňuje,“ dodal Kasík.

Zástupci olomouckého klubu věří, že příslušné orgány v součinnosti s domácím klubem incident vyšetří a budou z něj vyvozeny patřičné důsledky. Případ se bude projednávat pravděpodobně na nejbližším zasedání Disciplinární komise. To proběhne podle mluvčího Ligové fotbalové asociace Štěpána Hanuše ve čtvrtek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, rasismus, Olomouc, Praha, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, Karibik, Generali Česká pojišťovna, Drbna.cz, SK Rapid Wien

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Englic

Už běžte s tím údajným rasismem ve sportu do háje. Ten dotčený hráč, který zvažoval odchod ze hřiště (což je dle Pravidel fotbalu nesportovní chování), by měl zvážit i odchod z ČR.

Středa, 28. července 2021, 06:46Odpovědět

Mirek Kocanda

Já doufám, že SK Sigma bude také konat a tomuto magorovi dá pořádnou pokutu za provokování fanoušků.

Úterý, 27. července 2021, 12:33Odpovědět

Fanoušci Sparty rasisticky uráželi jednoho z hráčů. Klub incident vyšetřuje  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.