Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Podepsáno! Plavšić míří ze Sparty do Slavie

To, o čem se mezi fotbalovými fanoušky už dlouhou dobu spekulovalo, je podepsané. Pětadvacetiletý srbský záložník Srdjan Plavšić, který patřil poslední čtyři sezóny do kádru pražské Sparty, přestoupil na druhý břeh Vltavy a bude hájit barvy největšího rivala letenských - vršovické Slavie. Jde o jeden z nejtřaskavějších tuzemských fotbalových přestupů posledních let.

Květnové mlžení kolem třaskavého přestupu

Ještě začátkem května Plavšić kolem přestupu mezi pražskými "S" mlžil. „Ahoj fanoušci, můžu povědět, že se Slavií jsem smlouvu nepodepsal, ani jsem s nimi nejednal o žádné nabídce. Jednáme se Spartou, jestli bude nový kontrakt. Děkuju za podporu,“ napsal křídelník na svém Instagramu.

Srdjan Plavšić začínal v mládeži FK Vojvodina Novi Sad, v dospělém fotbalu debutoval za ČSK Čelarevo, které hraje druhou nejvyšší srbskou ligu, odkud odešel do Spartaku Subotica a později do Crvené Zvezdy Bělehrad, se kterou získal i srbský titul. Ze Srbska zamířil do Sparty, kde působil čtyři sezony, ve 101 soutěžních zápasech se desetkrát trefil a 18 gólů připravil.

11. května už bylo o něco jasněji. „Agent Srdjana Plavšiće oznámil klubu, že hráč neakceptuje nabídku na pokračování spolupráce. Jednání mezi ACS a agentem Igorem Gluščevičem byla ukončena. Plavšić po 30. 6. 2021 nebude pokračovat v rudém dresu,“ informovala Sparta na svém Twitteru.

„Přišel jsem do Slavie, abych byl úspěšný“

Dnes už je jasné, že Srdjan Plavšić má podepsanou smlouvu se Sešívanými. „Srdjan je stále mladý hráč s velkým potenciálem, který věříme, že u nás naplno uplatní. Jedná se o hráče, který splňuje požadavky trenérů. Věřím, že dobře zapadne do našeho klubu a společně dosáhneme dalších úspěchů. Přeji mu, aby se mu podařila aklimatizace na hřišti i mimo něj,“ popsal pro klubový web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Přišel jsem do Slavie, abych byl úspěšný a abych vyhrával co nejvíc trofejí. Snem je účast v Lize mistrů. Do každého tréninku a zápasu dám svoje maximum, budu všechno dělat na sto procent,“ uvedl Plavšić pro klubový web bezprostředně po podpisu tříleté smlouvy.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Sparta, Praha, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, Srđan Plavšić, přestup, Vltava, FK Vojvodina Novi Sad, FK Crvena zvezda, Liga mistrů UEFA, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podepsáno! Plavšić míří ze Sparty do Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.