Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta porazila Příbram 4:0. Představoval jsem si návrat gólově, řekl po zápase Hložek

Poprvé od 22. října a po vyléčení zranění nastoupil za fotbalisty Sparty do soutěžního utkání Adam Hložek. Přestože osmnáctiletý ofenzivní univerzál odehrál při vítězství 4:0 nad Příbramí v dohrávce 21. ligového kola pouze závěrečnou půlhodinu, litoval, že návrat na trávníky neoslavil gólem, k němuž měl hned dvakrát blízko.

Hložek nejprve v 79. minutě za stavu 2:0 nikým neatakovaný vypálil z hranice vápna mimo tři tyče. Ve druhé minutě nastavení ho pak před brankou hledal střídající Matěj Hanousek. Míč si však před Hložkem do vlastní sítě usměrnil hostující obránce Jiří Mezera, který stanovil konečné skóre.

„Představoval jsem si návrat gólově, měl jsem velkou šanci po přihrávce Adama Karabce. Zkusil jsem to propálit na první tyč, viděl jsem, že tam bylo volno. Ale bohužel, těsně vedle," řekl Adam Hložek v rozhovoru pro klubovou televizi.

Před říjnovým zápasem Evropské ligy na hřišti AC Milán utrpěl únavovou zlomeninou zánártní kůstky a od té doby nehrál. „Počítal jsem to, byly to asi čtyři měsíce a 10 dní. Je to dlouhá doba. Jsem rád, že jsem se vrátil a že jsem první zápas zdravotně zvládl. Teď už jenom trénovat a dostat se do kondice, která mi dnes ještě chyběla,“ uvedl rodák z Ivančic.

Absence zápasové zátěže se na něm projevila u prvního sprintu. „Je velký rozdíl trénovat sám s balonem a kondičními trenéry. I když byly tréninky kvalitní, se zápasem se srovnat nedají. Fyzička pořád chyběla. Teď budu trénovat a připravím se na Plzeň,“ připomněl Hložek sobotní ligový šlágr s Viktorií.

Na trávník se chtěl vrátit už v původním termínu utkání s Příbramí na konci února, kvůli koronaviru v letenském týmu se však duel odložil. „Spokojený jsem nebyl, ale dostal jsem tím o trochu víc času na trénink. I doma v karanténě jsem trénoval a teď jsem spokojený,“ konstatoval Hložek, který si v září jako nejmladší hráč v historii odbyl debut v české reprezentaci.

Těší ho, že se vrátil v době, kdy Spartu čeká série důležitých utkání. V sobotu nastoupí v ligovém šlágru s Plzní a následující středu poté v osmifinále domácího poháru s Ostravou. Na vedoucí tým nejvyšší soutěže Slavii ztrácejí Letenští 11 bodů a navíc mají zápas k dobru. „Jsem rád, že v tom kluky nenechám. Rozdíl mezi námi a Slavií není tak velký, abychom o to nezabojovali. Musíme se soustředit na tři body z každého zápasu," řekl Hložek.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 4:0 (2:0)

Branky: 33. Ladislav Krejčí II, 43. Kozák, 81. Karabec, 90.+2 vlastní Mezera. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Hájek - Klíma (video). ŽK: Ladislav Krejčí II, Wiesner, Vitík, Ladislav Krejčí I - Lalkovič, Soldát, Voltr, Cmiljanovič. Bez diváků.

Sparta: Nita - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Plavšič, Pavelka, Ladislav Krejčí II (86. Sáček), Dočkal (74. Karabec), Ladislav Krejčí I (86. Hanousek) - Kozák (61. Hložek). Trenér: Vrba.

Příbram: Šiman - Svoboda, O. Kingue, Mezera, Cmiljanovič - Antwi (60. Pilík), Tregler, Zorvan, Soldát (87. Januška), Lalkovič (60. Rezek) - Voltr (85. Vávra). Trenér: Horváth.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Příbram, Hložek, Adam Hložek, AC Sparta Praha, 1. FK Příbram, Ladislav Krejčí, Adam Karabec, FC Viktoria Plzeň, Matěj Hanousek, SK Slavia Praha, AC Milan, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta porazila Příbram 4:0. Představoval jsem si návrat gólově, řekl po zápase Hložek  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.