Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pražská S budou hrát semifinále poháru doma. Slavia přivítá Bohemku, Sparta Budějovice

Fotbalisté Slavie v semifinále domácího poháru vyzvou v pražském derby v Edenu vršovického souseda Bohemians 1905. V druhém zápase finalista minulého ročníku MOL Cupu Sparta přivítá České Budějovice. Rozhodl o tom dnešní los v sídle FAČR na Strahově. Oficiálním termínem semifinále je středa 5. dubna.

„Jsme spokojeni, že hrajeme doma,“ hlásí Kovář

Lídr prvoligové tabulky Slavia ve čtvrtfinále doma porazila druholigový Vyškov 4:0, Bohemians zvítězili 2:1 na hřišti obhájce trofeje Slovácka. Sparta až po penaltovém rozstřelu vyhrála v Liberci a České Budějovice zdolaly Zbrojovku Brno 2:1.

Slavia v předchozích třech kolech pokaždé nastoupila proti soupeři z druhé ligy a los k ní byl přívětivý i tentokrát. Červenobílí si zahrají semifinále po roční odmlce. Celkově usilují o sedmý triumf v poháru v samostatné historii.

Naopak Bohemians prošli mezi nejlepší čtyřku teprve podruhé od rozdělení federace a poprvé od sezony 2018/19. Do finále "Klokani", jimž v lize patří páté místo, ještě nikdy nepostoupili. V posledním vzájemném duelu v rámci nejvyšší soutěže zvítězila Slavia na konci října v Ďolíčku 4:1 i díky kontroverzním verdiktům rozhodčího Tomáše Klímy.

„Jsme spokojeni, že hrajeme doma. Určitě to ale nebude nic lehkého, Bohemians to ukazují v této sezoně. Jsou na pátém místě v tabulce a dokázali na Slovácku vyřadit obhájce trofeje. Chceme udělat radost fanouškům a postoupit," uvedl po losu manažer slávistického A-týmu Přemysl Kovář.

Slavia v této ligové sezoně vyhrála všech 11 domácích zápasů. Bohemians naopak venku v nejvyšší soutěži získali 22 z 32 bodů a jsou tam druzí nejlepší. „Je to asi nejhorší možná kombinace - dostat Slavii a ještě venku. Ale je to určitě výzva, kterou přijímáme, a asi se na to těšíme," řekl ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

Fotbalisté Slavie překvapivě prohráli v Českých Budějovicích a vedou ligu o bod

Fotbalisté vedoucí Slavie ve 22. kole první ligy překvapivě prohráli v Českých Budějovicích 0:1. V čele tabulky mají náskok jednoho bodu před mistrovskou Plzní, kterou přivítají v sobotu. Pražané tak nevyužili sobotní domácí remízy Viktorie 1:1 s...

Fotbalisté Sparty ve 22. kole první ligy doma bez problémů porazili Teplice 4:1. Pražané rozhodli už v úvodním dějství, kdy se mezi 22. a 30. minutou prosadili útočníci Jan Kuchta a Tomáš Čvančara. Ještě do pauzy dostal červenou kartu hostující...

„Nebudeme podceňovat žádného soupeře," ubezpečuje Hrdlička

Také v druhém semifinále bude jasným favoritem domácí tým. Sparta před rokem prohrála v poháru až ve finále na Slovácku a aktuálně má nejlepší formu ze všech ligových mužstev. Letenští z třetího místa tabulky ztrácejí už jen dva body na první příčku. Daří se ale i Jihočechům, kteří minule v nejvyšší soutěži doma porazili vedoucí Slavii 1:0 a po sérii tří kol bez prohry figurují na 13. pozici.

Sparta může postoupit do finále poháru podruhé za sebou. Se sedmi triumfy v samostatné historii jsou Letenští nejúspěšnějším celkem, naposledy zvítězili před třemi lety. Českobudějovické Dynamo naopak prošlo do semifinále teprve potřetí a poprvé od sezony 2006/07, dál se dosud nedostalo.

Sparta v poháru v ročníku 2002/03 utrpěla doma s Jihočechy debakl 0:4, v dalších třech vzájemných soubojích ale uspěla. Naposledy v MOL Cupu zvítězila na podzim 2019 venku nad Dynamem vysoko 4:0. V minulém ligovém měření sil Letenští v listopadu porazili Jihočechy 1:0. „Po dlouhé době budeme hrát doma, to vítáme. Nebudeme ale podceňovat žádného soupeře," uvedl člen sparťanského představenstva Petr Hrdlička.

Na souboj s bývalým klubem se těší jeden z dvojice českobudějovických trenérů Tomáš Zápotočný. „Klukům jsem hned říkal, že bych si Spartu přál. Jsem šťastný jako blecha. Na Letnou se moc těším a myslím si, že šanci máme. Je to pro mě speciální, mám tam pořád nějaké kamarády, takže to bude i maličko osobní," citoval klubový web Zápotočného.

Pokud Slavia i Sparta splní roli favorita, poprvé od ročníku 2001/02 a podruhé od rozdělení federace se ve finále utkají pražská "S". Tým z Edenu tehdy zvítězil 2:1.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, pohár, semifinále, losování, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská S budou hrát semifinále poháru doma. Slavia přivítá Bohemku, Sparta Budějovice  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.