Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté Slavie překvapivě prohráli v Českých Budějovicích a vedou ligu o bod

Fotbalisté vedoucí Slavie ve 22. kole první ligy překvapivě prohráli v Českých Budějovicích 0:1. V čele tabulky mají náskok jednoho bodu před mistrovskou Plzní, kterou přivítají v sobotu. Pražané tak nevyužili sobotní domácí remízy Viktorie 1:1 s Olomoucí a na jaře podruhé ztratili body.

Utkání v Budějovicích rozhodl v 68. minutě střídající Nigerijec Quadri Adediran premiérovým gólem v české lize. Slavia v nejvyšší soutěži prohrála po 10 zápasech a poprvé od říjnové porážky 0:2 v Olomouci. Dynamo porazilo vršovický tým po 10 ligových utkáních a v tabulce je třinácté.

První poločas nabídl minimum pohledných akcí a prakticky žádnou nebezpečnou situaci. Pokud se slávistický favorit dostal do nadějnější situace, většinou ji dokázal zlikvidovat spolehlivě hrající českobudějovický kapitán Králik.

Tempo zápasu se změnilo po přestávce. Slavia poslala do hry dva střídající hráče Van Burena a Ševčíka a začala být výrazně aktivnější. V 53. minutě právě Van Buren připravil míč pro Olayinku, jehož šanci ale zlikvidoval domácí brankář Šípoš.

Jihočeši se prakticky celých prvních 20 minut druhého poločasu museli bránit. Přesto trenéři Dynama v 63. minutě stáhli defenzivního záložníka Čavoše a místo něj poslali do hry Adedirana. Dvaadvacetiletý útočník se pak v 68. minutě odvděčil povedenou akcí. Adediran si našel přihrávku od Hory, ve sprinterském souboji předčil Ousoua a vystřelil přesně k tyči, od níž se míč odrazil za brankáře Koláře.

Pražský tým navíc mohl o chvíli později inkasovat podruhé. Ale Kolář po závaru další střelu Adedirana vytlačil na roh. Hosté se v závěru tlačili do ofenzivy, kterou mají s 63 góly jasně nejlepší v lize, ale žádnou vyloženou šanci si už nevypracovali. Slávisté tak po remíze 1:1 v Teplicích venku podruhé za sebou zaváhali.

Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 1:0 (0:0)

Branka: 68. Adediran. Rozhodčí: Orel - Váňa, Šimáček - Machálek (video). ŽK: Čolič, Králik (oba Č. Budějovice). Diváci: 6316.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Havel, Králik, Skovajsa - Hellebrand (77. Čermák), Čavoš (63. Adediran) - Čolič, Hora, Potočný (85. Škoda) - Zajíc (77. Penner). Trenér: Nikl.

Slavia: Kolář - Douděra (87. Schranz), Ogbu, Ousou (79. Tecl), D. Jurásek - Holeš, Zafeiris - M. Jurásek (46. Ševčík), Lingr (79. Oscar), Olayinka - Jurečka (46. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky HC Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice, fotbal, prohra, tabulka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie překvapivě prohráli v Českých Budějovicích a vedou ligu o bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.