Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalisté Sparty vyhráli ve čtvrtfinále domácího poháru v Liberci na penalty

, aktualizováno 1. března 2023, 21:41

Fotbalisté Sparty zvítězili ve čtvrtfinále domácího poháru v Liberci na penalty 5:3. Po normální hrací době i prodloužení se hrálo 2:2. Pražané postoupili mezi nejlepší čtyřku popáté za sebou, v minulé sezoně podlehli ve finále Slovácku.

Slovan vedl od čtvrté minuty zásluhou Imada Rondiče, mezi 76. až 81. minutou otočil skóre střídající Jan Kuchta. Domácí srovnali v nastavení díky dalšímu příchozímu hráči z lavičky Michaelu Rabušicovi. V penaltovém rozstřelu jako jediný neuspěl liberecký záložník Lukáš Červ, zatímco všech pět sparťanů se nemýlilo. Poslední penaltu proměnil Kuchta.

Podali jsme dobrý výkon, bohužel se špatným koncem pro nás. Zápas se lámal za stavu 1:0, kdy jsme nedali šanci, pak by to Sparta měla těžší. Bohužel Sparta kvalitu měla, přidala tam další hráče, kteří tomu pomohli. Vážím si toho, že jsme ještě za stavu 1:2 našli síly k tomu, abychom to dotáhli do prodloužení a pak i do penalt. Sparta byla zkušenější. Na penalty je to jenom loterie," řekl domácí trenér Luboš Kozel na tiskové konferenci.

Liberec mohl jít do vedení už po necelé minutě, Preisler nacentroval do vápna a Rondič zblízka hlavou trefil brankáře Kováře. Na konci čtvrté minuty se však bosenský útočník dočkal. Tupta vystřelil ve vápně na zadní tyč a Rondič dorazil míč do sítě. Gól ještě posvětil videorozhodčí kvůli možnému ofsajdu.

Hosté málem srovnali ve 22. minutě. Haraslín ale gólmana Vliegena nepropálil a Čvančarovu hlavičku zastavil na brankové čáře Ndefe. Kvůli zranění vystřídal už ve 36. minutě liberecký kapitán Gebre Selassie.

„Už byl na rentgenu, je zpátky. Bohužel má Theo zlomenou nohu. Mrzí mě, že jsme přišli o dalšího hráče. Bohužel další obránce je mimo. Ještě to navíc bylo odpískané jako jeho faul, což mi hlava nebere," uvedl Kozel.

V 69. minutě zachránil Pražany od druhé inkasované branky stoper Panák, který zblokoval Doumbiovu střelu.

Za sedm minut Letenští vyrovnali. Rána střídajícího Sadílka se odrazila v šestnáctce ke Kuchtovi a reprezentační útočník se nemýlil. O pět minut později Čvančara po Sadílkově centru hlavičkoval do tyče a Kuchta z bezprostřední blízkosti dokonal z dorážky obrat. Někdejší hráč Liberce se v obou případech rozběhl podél tribuny směrem ke sparťanským fanouškům a góly divoce slavil.

„Byly to moje klasické góly. Odehrál jsem v Liberci dobrý rok. Pokřiky domácích fanoušků mě nabudily. Každý ví, že jsem v hlavě silný a neřeším to. Spíš mě to vybičuje k nejlepšímu výkonu a právě to se stalo," řekl v rozhovoru pro klubovou televizi Kuchta.

Severočeši přesto srovnali po akci dvou střídajících hráčů. Ve druhé minutě nastavení se Rabušic opřel hlavou do Mészárosova centru a poslal duel do prodloužení. Ještě před vypršením nastavení se ale Sparta ocitla blízko třetí brance, když Mészáros zastoupil Vliegena a vyrazil Mejdrovu střelu. V prodloužení trefil sparťan Sadílek břevno.

Utkání dospělo do penalt, v nichž svěřenci dánského trenéra Priskeho nezaváhali. Naposledy ovládla Sparta domácí pohár v roce 2020, kdy zvítězila právě v Liberci 2:1.

Byl jsem samozřejmě rozhodnutý, kam penaltu dám. Brankář si myslel, že to kopnu do středu, protože stál. Dal jsem to do kříže," prohlásil Kuchta.

Slovan Liberec - Sparta Praha 2:2 (2:2, 1:0) po prodl., na pen. 3:5

Branky: 4. Rondič, 90.+2 Rabušic - 76. a 81. Kuchta. Penaltu proměnili: Rabušic, Olatunji, Mészáros - Karabec, Ladislav Krejčí II, Kairinen, Sörensen, Kuchta. Neproměnil: Červ (Liberec). Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Mokrusch - Orel (video). ŽK: Tupta, Preisler, Purzitidis, Varfolomejev - Čvančara, Ladislav Krejčí II, Zelený. Diváci: 3258.

Liberec: Vliegen - Gebre Selassie (36. Valenta), Prebsl, Purzitidis - Ndefe (86. Rabušic), Červ, Doumbia, Frýdek (97. Varfolomejev), Preisler (86. Polyák) - Rondič (77. Olatunji), Tupta (77. Mészáros). Trenér: Kozel.

Sparta: Kovář - Vitík, Panák (91. Sörensen), Ladislav Krejčí II - Mejdr (116. Karabec), Kairinen, Laci (63. Sadílek), Zelený - Čvančara (89. Daněk), Minčev (63. Kuchta), Haraslín (88. Mabil). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Jan Kuchta, Imad Rondić, fotbalista, čtvrtfinále, Lukáš Červ, Ladislav Krejčí, Theodor Gebre Selassie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty vyhráli ve čtvrtfinále domácího poháru v Liberci na penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.