Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále poháru zdolali Vyškov 4:0, dva góly dal Jurečka

, aktualizováno 1. března 2023, 20:56

Fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu splnili roli velkého favorita a druholigový Vyškov v Edenu porazili hladce 4:0. Lídr nejvyšší soutěže rozhodl už v úvodních 22 minutách, kdy se trefili Ondřej Lingr, Václav Jurečka a Matěj Jurásek. Po změně stran podruhé skóroval Jurečka. Pražané si zahrají semifinále poháru po roční odmlce, soupeře poznají při losu 10. března.

Trenér Slavie Trpišovský udělal hned devět změn v základní sestavě oproti víkendovému vítěznému ligovému utkání se Slováckem (2:0). Do branky se v soutěžním zápase poprvé od září dostal Mandous, ale moc práce neměl. Druhý celek druhé nejvyšší soutěže, který v Edenu hrál první duel jarní části sezony, na favorita od úvodu nestačil a naději na boj o postup záhy ztratil.

„Jsme moc rádi, že jsme to zvládli. Pohár pro nás znamená opravdu hodně jako v každé sezoně. Rozhodl přístup v začátku utkání, tam se lámal pohárový chleba. Vyškov přijel s trochu větším respektem, my ten tým velmi dobře známe a víme, co dokážou," uvedl na tiskové konferenci asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Ve 12. minutě otevřel hlavičkou skóre Lingr a za devět minut se zblízka po akci na hranici ofsajdu prosadil Jurečka. Nepovedenou desetiminutovku hostů uzavřel gólem ve skluzu po centru z pravé strany Matěj Jurásek.

„Určitě si představujete jiný vstup do zápasu, než že po necelé půlhodině prohráváte 0:3. Hodí se vám v hlavě různé věci, na lavičce jsme rychle řešili, co s tím udělat, aby ty akce nekončily góly. Přešli jsme na pět obránců, chtěli jsme ucpat strany, což se nějak povedlo," řekl trenér hostů Jan Trousil.

Vyškov v předchozích kolech vyřadil dva ligové týmy Jablonec a Zlín, Slavia už ale byla viditelně nad jeho možnosti. Moravský celek uchránil od výrazně vyšší porážky brankář Kinský, který navzdory hostování z Edenu směl proti pražskému klubu nastoupit.

Ve druhé půli devatenáctiletý gólman inkasoval jen 62. minutě, kdy neměl šanci proti Jurečkovi, který zblízka zaznamenal svou druhou trefu v utkání. „Určitě mi to pomůže. Když dám gól, vždy je psychická pohoda lepší. Chci v tom pokračovat," řekl klubové televizi Jurečka, který o další branku přišel kvůli ofsajdu. „Musím si to pohlídat, je to škoda. Ale jsem hlavně rád, že jsme postoupili," dodal.

V 78. minutě podrazil Kinský unikajícího Van Burena, ale kvůli ofsajdu se nakonec penalta nekopala. Slavia využila příznivého losu a v této pohárové sezoně vyřadila i třetí druholigový celek. Výsledkem 4:0 zvítězila také na Dukle.

Trenér posledního druholigového zástupce v soutěži připustil, že jeho tým na vršovického soupeře neměl. „Pro nás pro všechny, pro mě jako trenéra, pro hráče, vedení to byla obrovská vysoká škola fotbalu, kterou jsme si museli projít, jestli se chceme zlepšovat. Jsem rád, že jsme zápas absolvovali," uvedl Trousil.

Bylo mi jasné, že Slavii budeme těžko nějak obrovsky vzdorovat. Chtěli jsme být důstojným soupeřem, snad se to trochu povedlo. Jsem rád, že to nedopadlo nějakým obrovským debaklem. Škoda, že jsme neproměnili jednu ze dvou šancí," dodal bývalý ligový obránce.

Slavia Praha - MFK Vyškov 4:0

Branky: 19. a 62. Jurečka, 12. Lingr, 22. M. Jurásek. Rozhodčí: Starý - Nádvorník, Kubr - Machálek (video). ŽK: M. Jurásek - Alegue, Dweh. Diváci: 6697.

Sestava Slavie: Mandous - Pech, Ousou, Kačaraba, D. Jurásek (68. Traoré) - Oscar, Ševčík (77. Douděra) - M. Jurásek (68. Van Buren), Lingr (68. Zafeiris), Ewerton - Jurečka. Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Václav Jurečka, SK Slavia Praha, Vyškov, Ondřej Lingr, Stadion Eden, Matěj Jurásek, MOL Cup, fotbalista, čtvrtfinále, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále poháru zdolali Vyškov 4:0, dva góly dal Jurečka  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.